Inspiratie

Inspirerende voorbeelden voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

26 - 03 - 2024

Bijscholing ‘Hoe maak ik een goede praktijkgerichte opdracht?’

“Met het format kon je direct zelf aan de slag”

Faiz Ouassghiri is projectleider voor de ontwikkeling van het praktijkgerichte programma voor D&P op de Melanchton Scholengemeenschap, vestiging Kralingen. Hij volgde met twee collega-docenten de bijscholing ‘Hoe ontwerp ik een praktijkgerichte opdracht?’ “Het was voor ons echt een eye opener.”

Faiz Ouassghiri draait al een aantal jaren mee als docent op de afdeling basis/kader voor het programma van D&P en kreeg aan het begin van dit schooljaar de leiding over het ontwikkelen van het praktijkgerichte programma voor D&P. “Ik werd eigenlijk in het diepe gegooid,” zegt hij, “maar ik heb een achtergrond in het bedrijfsleven en vind het nog steeds heerlijk om projecten te draaien. Het doel was om dit jaar een programma te ontwikkelen voor leerjaar 3 en 4. We focussen nu eerst op leerjaar 3. Het is pittig maar gelukkig schrik ik niet zo snel van een uitdaging, dan ben ik juist in mijn element!”

Download het artikel

“Als je een actueel probleem hebt gevonden, kun je dat nu met behulp van een aantal werkkaarten eenvoudig en stapsgewijs uitwerken naar een echt PGP-project.”

Faiz Ouassghiri, projectleider voor de ontwikkeling van het praktijkgerichte programma voor D&P op de Melanchton Scholengemeenschap

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.