Inspiratie

Inspirerende voorbeelden voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

01 - 06 - 2020

Covid-19-actie bij STO-NOO

Enkele weken geleden ontving Regio Noordoost-Overijssel het verzoek van Kim Runhaar, Project Manager cliënt technogy / E-Health bij de Baalderborg Groep om medewerking te verlenen bij de productie van L-bow deurgrepen. Dit om verdere verspreiding van het covid-19 virus binnen de Baalderborg woonlocaties tegen te gaan. Marco Welink van het Fablab in Hardenberg en Ewout Warringa van het Vechtdal College hebben dit initiatief enthousiast opgepakt en gaven aan hier graag aan mee te willen werken.

Er werd besloten het initiatief vanuit Sterk Techniekonderwijs te omarmen. Naast het stimuleren van jongeren voor de traditionele technische beroepsopleidingen richt het STO-programma zich ook op het gebruik van technologie in andere sectoren. Het gebruik van 3D-print technologie in de zorg sluit dan ook heel mooi aan bij de doelstellingen van STO-NOO.

Er zijn 12 3D printers beschikbaar gesteld aan de zorginstellingen. Deze printers zijn verkregen door deelname aan de workshop “Bouw je eigen 3D printer” vanuit het bijscholingsaanbod van Stichting Platforms Vmbo. Het benodigde materiaal wordt geleverd door Sterk Techniekonderwijs.

Regio Noordoost-Overijssel hoopt met dit initiatief de regio te ondersteunen om de verdere verspreiding van het virus tegen te gaan en hoopt in de toekomst op verdere samenwerking waarbij STO Noordoost-Overijssel een positieve bijdrage kan leveren aan de promotie en het belang van technisch onderwijs voor de regio.

Tijdens de bijeenkomst op dinsdag 12 mei werden de zorgmedewerkers geïnstrueerd hoe ze zelf de onderdelen kunnen printen. Er werd uitleg gegeven over de instellingen en het gebruik van de printer. Op de meegeleverde SD-kaart staan de verschillende onderdelen die geprint kunnen worden.

Meer inspirerende verhalen

Bijscholingvmbo
14 juni - 2017

Masterclass keuzevak bedrijfswagens

Op de website www.bijscholingvmbo.nl staat een groeiend aanbod van scholing, bedoeld voor vmbo-docenten die vanaf 1 augustus 2016 de nieuwe beroepsgerichte programma’s gaan verzorgen. Binnen dit aanbod wordt de masterclass keuzevak bedrijfswagens aangeboden.

Meer lezen
Bijscholingvmbo
14 juni - 2017

Masterclass slimme technologie voor wonen en zorg

Op de website www.bijscholingvmbo.nl staat een groeiend aanbod van scholing, bedoeld voor vmbo-docenten die vanaf 1 augustus 2016 de nieuwe beroepsgerichte programma’s gaan verzorgen. Binnen dit aanbod wordt de masterclass slimme technologie voor wonen en zorg aangeboden.

Meer lezen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

VMBO ONDERWIJS OP MAAT