Inspiratie

Inspirerende voorbeelden voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

05 - 03 - 2024

“Hier kun je zien wat het werk echt inhoudt”

In het Green Mobile Education Center (GMEC) van Zone.college maken leerlingen kennis met de praktijk én met technologische vernieuwingen in de groensector.

Tim raapt met een graafmachine grote brokken steen van de grond op, terwijl Lotte haar trekker door een hindernisparcours stuurt. Verderop heeft Twan net een HoloLens opgezet. “Er staat voor mij nu een koe middenin het leslokaal,” zegt hij. Dat klinkt bijzonder, en dat is het ook: klas 3 van het profiel Groen van Vechtdal College krijgt vandaag voor het eerst les in het Green Mobile Education Center (GMEC), een mobiel klaslokaal dat uitgerust is met de nieuwste technologie.

Download het artikel

“Het valt me daarbij steeds op hoe snel leerlingen nieuwe vaardigheden oppikken. Ze geven elkaar tips, en als ze al ervaring hebben op de trekker, kunnen ze zelf een uitdagendere oefening kiezen.”

Erik te Bokkel, projectleider van de GMEC

Dit artikel is verschenen in de Krant Vmbo in verandering. Hierin staan meerdere artikelen over de doorontwikkeling van het vmbo.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.