Inspiratie

Inspirerende voorbeelden voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

28 - 03 - 2017

In gesprek met Babeth Trimbos van Onderwijsgroep Tilburg over overgang VMBO naar MBO

Per 1 augustus 2016 gaat het Vakcollege Tilburg van start met de invoering van het vernieuwd beroepsgericht examenprogramma. Het Vakcollege heeft hiervoor een onderwijsmodel ontwikkeld waarbij nauwe samenwerking met het mbo centraal staat. Babeth Trimbos, stafmedewerker Onderwijs & Innovatie van Onderwijsgroep Tilburg: “Het betreft een unieke samenwerking tussen vmbo en mbo, waarbij vmbo-leerlingen zoveel mogelijk keuzevakken volgen in het mbo. Het mbo haalt de leerlingen als het ware op uit het vmbo voor het volgen van het beroepsgerichte vak.”

Download het artikel

 

Het betreft een unieke samenwerking tussen vmbo en mbo, waarbij vmbo-leerlingen zoveel mogelijk keuzevakken volgen in het mbo. Het mbo haalt de leerlingen als het ware op uit het vmbo voor het volgen van het beroepsgerichte vak.

Babeth Trimbos

Meer inspirerende verhalen

Keuzevakken
26 juni - 2020

Versterking vmbo-mbo door integratie van keuzevakken en keuzedelen

In Den Haag werken het Corbulo College en ROC Mondriaan aan de integratie van beroepsgerichte vmbo-keuzevakken en mbo-keuzedelen. Hoe pakken ze het precies aan, wat is het voordeel voor de leerlingen en hoe gaat dit project verder nu de scholen weer open zijn?

Meer lezen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.