Inspiratie

Inspirerende voorbeelden voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

16 - 04 - 2024

In je element in een doorlopende leerroute

Het Element in Amersfoort bouwt al twaalf jaar aan doorlopende routes. Dat is te zien aan de keuzes die de school maakt, zowel intern als in de samenwerking met het mbo. Net als de school zelf heeft ook de samenwerking inmiddels een nieuw jasje. De sleutel voor het succes? “Blijf met elkaar in gesprek, met het leren van de leerling voor ogen”, zegt directeur Koen Janssen.

Leerlingen helpen hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Dat beschouwt Het Element, een vmbo-school met bijna 1200 leerlingen (inclusief ISK-onderwijs) verspreid over vier vestigingen, als haar belangrijkste opdracht. Leerlingen kunnen kiezen uit zeven profielen en doen dat geleidelijk en ondersteund door LOB-gesprekken. “De eenjarige brugklas staat in het teken van oriënteren via verschillende routes, naar gelang de affiniteit van de leerling. Wie nog geen idee heeft, kan zich op zeven profielen oriënteren.

Download het artikel

“Onze wens is om leerlingen hier echt in hun element te krijgen en dat verderop in hun route door te zetten.”

Koen Janssen, directeur Het Element

Dit artikel is verschenen in de Krant Vmbo in verandering. Hierin staan meerdere artikelen over de doorontwikkeling van het vmbo.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.