Inspiratie

Inspirerende voorbeelden voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

15 - 02 - 2024

Maatje danst!

Zorgtechnologie in de profiellessen zorg en welzijn

Slimme meters, ‘meekijkbrillen’, zorgrobots: er is steeds meer technologie in de zorg. Hoe bereid je leerlingen daarop voor? Er is een keuzevak Technologie binnen Zorg en Welzijn, maar docenten Nienke Groen-Kloosterman en Sinie Koster pleiten ervoor om zorgtechnologie juist ook op te nemen in de basislessen van het profiel.

Maatje is een vriendelijk zorgrobotje dat luistert naar commando’s en reageert op aanraking. Als je zegt ‘Doe een dansje!’, begint ze vrolijk te dansen, en als je over haar hoofd aait, lichten er hartjes op in haar ogen. Het allerleukste: ze luistert ook naar het commando ‘Maatje, laat een scheet!’

Download het artikel

“Leerlingen zien bijvoorbeeld hoe een meekijkbril werkt, waarmee een specialist op afstand mee kan kijken met een verpleegkundige.”

Nienke Groen-Kloosterman, docent

Dit artikel is verschenen in de Krant Vmbo in verandering. Hierin staan meerdere artikelen over de doorontwikkeling van het vmbo.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.