Inspiratie

Inspirerende voorbeelden voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

26 - 09 - 2023

Mail aan mijn oude school: Ayberk

Het is alweer twee jaar geleden dat ik op het praktijkonderwijs in de schakelklas pro-vmbo zat. Jij was daar mijn mentor. Ik ben nu 16 jaar en zit in het vierde leerjaar van vmbo Talentstad Beroepscollege. Binnenkort beginnen mijn praktijkexamens van Economie en Ondernemen. Het profiel E&O bestaat uit verschillende onderdelen zoals administratie, logistiek, secretarieel en commercieel. Daar komt veel rekenen aan te pas: bij logistiek bereken je bijvoorbeeld de voorraad, en bij administratie leer je facturen opstellen. E&O was voor mij een goede keuze, omdat ik heel goed ben in rekenen en wiskunde. Ik heb stage gelopen bij Landstede en bij Vatenhandel Stijf, en daar heb ik bijvoorbeeld ook berekeningen gemaakt en een werkrooster opgesteld.

Download het artikel

“Mijn familie is trots op mij en zelf ben ik ook trots op hoe het gaat.”

Ayberk Sen

Dit artikel is verschenen in de Krant Samen Opleiden. Hierin staan meerdere interviewartikelen over Leren combineren binnen én buiten school.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.