Inspiratie

Inspirerende voorbeelden voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

06 - 12 - 2023

Mail aan mijn oude school: Noor

Beste Mohamed,

Jij was mijn mentor in het derde en vierde leerjaar vmbo tl op De Werkplaats in Bilthoven. Met mijn vrienden had ik het echt naar mijn zin. Ik ging graag naar school, maar het kostte me veel moeite om me in het schoolse systeem te concentreren. Ik was dromerig en ook dyslectisch. Toen het me – hoe hard ik ook leerde – niet lukte om de toetsen Nederlands te maken, zei jij: ‘Kóm Noor, dan gaan we het mondeling doen’. Ik mocht krantenartikelen lezen en aan jou de inhoud vertellen. Ik voelde me heel erg gezien. Je hebt me erdoorheen geholpen. Je zag niet alleen mijn prestaties, maar ook mijn talent.

Download het artikel

“Door mijn eigen ervaringen in de klas te delen en te bespreken, help ik leerlingen nu om ook trots te worden op hún weg.”

Noor de Wilde-de Ligny

Dit artikel is verschenen in de Krant Samen Opleiden. Hierin staan meerdere interviewartikelen over Leren combineren binnen én buiten school.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.