Inspiratie

Inspirerende voorbeelden voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

14 - 03 - 2022

“Overvraag bedrijven niet, maar houd ze wel aangehaakt in het proces.”

Hoe haal je als docent de praktijk binnen in je lesprogramma nu de nieuwe leerweg van start gaat. Edwin van der Land ontwikkelt vanuit de Stichting Platforms vmbo trainingen voor vmbo-scholen over alles wat komt kijken bij de Nieuwe leerweg: “Zo’n twee jaar geleden zijn we gestart met het ontwikkelen van docenttrainingen voor de Nieuwe leerweg. Samen met 6 à 7 andere onderwijsontwikkelaars hebben we een trainingsprogramma opgesteld voor de pilotscholen.

Wilma Bredewold is aangesteld als projectleider en ik denk mee. Van oorsprong ben ik docent natuurkunde, 26 jaar werkzaam in het vak – en werkzaam op het Ubbo Emmius in Stadskanaal, een brede school met verschillende locaties die allemaal hun eigen niveau aanbieden.”

Download het artikel

 

“Al bij de basistraining kijken we samen met docenten hoe je als school aan opdrachten komt uit het bedrijfsleven. En ook hoe je praktijkopdrachten op een goede manier omzet in lesmateriaal, waar een leerling iets mee kan.”

Edwin van der Land, ontwikkelt trainingen voor vmbo-scholen over de Nieuwe leerweg

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.