Inspiratie

Inspirerende voorbeelden voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

27 - 06 - 2017

Projectweken dienen als opmaat

Het Liemers College heeft een ambitieus schoolplan uitgestippeld tot 2020. In het plan is vastgelegd dat de leerling steeds meer regie krijgt over zijn eigen leerroute en leerdoelen. ‘Het Liemers’ kiest vanaf het schooljaar 2019-2020 nog uitsluitend voor één basisprofiel: Dienstverlening & Producten (D&P). Met daarbinnen diverse uitstroomrichtingen die grotendeels door de leerlingen zelf te bepalen zijn waaronder richtingen in de Techniek, Zorg & Welzijn, Dienstverlening, Sport & Veiligheid en Informatica. En daar wordt in het onderwijs nu al volop op voorgesorteerd.

Download het artikel

 

Docenten zitten je niet achter de broek, maar zijn coach, je hebt zeggenschap over je leerdoelen, en je raakt bekend met de inhoud van D&P.

Marenka van Toor

Meer inspirerende verhalen

Keuzevakken
16 september - 2019

Keuzevakken: een programma op maat

Een column van Rob Abbenhuis en Jacqueline Kerkhoffs over examenprogramma’s.

Meer lezen
Keuzevakken
05 september - 2019

Zet het maatwerk voort!

Een artikel uit de krant ‘KIES!’ waarin Huibert de Jonge, schoolleider van het Ravelijn, vertelt dat maatwerk belangrijk is voor de eigen keuze van de leerling en voor een bewuste opleidingskeuze in het mbo.

Meer lezen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.