Inspiratie

Inspirerende voorbeelden voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

27 - 02 - 2024

Ruim baan voor de e-bike!

De afgelopen jaren nam het aantal e-bikes spectaculair toe. Zelfs vo-leerlingen komen al op een e-bike naar school. Dat biedt kansen om de M&T-lessen nog aantrekkelijker te maken, ziet Anton van Zee.

Van Zee is technisch trainer bij de Tweewieler Academy van Innovam en verzorgt voor Platforms vmbo de bijscholingen over e-bikes. “We beginnen bij de basis: wat is een e-bike, hoe werkt het computersysteem en hoe lees je dat uit? Ik maak docenten wegwijs in de verschillende systemen en we gaan in op mogelijke storingen. Verder besteden we natuurlijk aandacht aan de veiligheid: hoe herken je een onveilige accu en wat moet je doen als een accu beschadigd is?”

Download het artikel

“Ik maak docenten wegwijs in de verschillende systemen en we gaan in op mogelijke storingen.”

Anton van Zee, technisch trainer bij de Tweewieler Academy van Innovam en verzorgt voor Platforms vmbo de bijscholingen over e-bikes.

Dit artikel is verschenen in de Krant Vmbo in verandering. Hierin staan meerdere artikelen over de doorontwikkeling van het vmbo.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.