Inspiratie

Inspirerende voorbeelden voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

30 - 10 - 2023

Samen opleiden is samen delen

Samenwerking kan mooie dingen opleveren. Philips en Douwe Egberts introduceerden samen de Senseo, en Albert Heijn, Bol.com en Budbee maken het mogelijk om pakketjes op te halen bij je supermarkt. RUN DMC en Aerosmith verlegden samen hun muzikale grenzen. Het onderwijs en het bedrijfsleven hebben inmiddels ook dubbel en dwars bewezen mooie resultaten te kunnen boeken door samenwerking. Maar laten we ervoor waken dat de lasten teveel op de schouders van één partij komen te liggen.

Download het artikel

“Samen goed opleiden is een collectief belang, dat vaak neerkomt op individuele, kleinere bedrijven. Als we willen dat zij zich kunnen blíjven inzetten voor meer praktijkgericht onderwijs, dan is het belangrijk om ook de lasten samen te delen.”

Gertrud van Erp, Beleidssecretaris onderwijs VNO-NCW en MKB-Nederland

Dit artikel is verschenen in de Krant Samen Opleiden. Hierin staan meerdere interviewartikelen over Leren combineren binnen én buiten school.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.