Inspiratie

Inspirerende voorbeelden voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

26 - 06 - 2020

Concreet werk maken van beleidslijnen

‘Concreet werk maken van de beleidslijnen van sterk beroepsonderwijs.’ Dat is de insteek van het leerlab Zorg & Welzijn. Tijdens de online kick-off bijeenkomst was er aandacht voor arbeidsmarktontwikkelingen en werden de mogelijkheden onderzocht die de Wet sterk beroepsonderwijs biedt om onder meer doorlopende leerroutes vorm te geven. Ook kwamen succesvolle voorbeelden van samenwerking aan bod.

Voor de kick-off van het leerlab waren eigenlijk drie regionale bijeenkomsten gepland in Hoogeveen, Eindhoven en Leiden, maar die konden wegens de corona-maatregelen geen doorgang vinden. Daarom vond op maandag 8 juni een online startbijeenkomst plaats voor het Leerlab Zorg & Welzijn. Zo’n twintig professionals (decanen, teamleiders en docenten) vooral uit het westen en het zuiden van het land.

Download het artikel

 

Meer inspirerende verhalen

Vmbo
28 maart - 2017

2College Durendael te Oisterwijk over pilot Zorg & Welzijn en digitale portfolio

2College Durendael heeft gekozen voor het nieuwe profiel Zorg & Welzijn. Elly Vriens, docent aan 2College Durendael en tevens pilotleider, vertelt in dit artikel over haar ervaringen met deze pilot.

Meer lezen
Profielen
28 maart - 2017

Maris College Bohemen

In dit artikel gaat Patricia Themps van het Maris College Bohemen in Den Haag in gesprek over – onder meer – de integratie van de profielmodulen bij Zorg & Welzijn op deze school.

Meer lezen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.