Inspiratie

Inspirerende voorbeelden voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

18 - 06 - 2021

‘What’s here to stay’ op ROC Mondriaan

Nu de coronamaatregelen worden opgeschort en na de zomer de scholen gewoon weer open gaan, is het tijd voor een inventarisatie: waren er het afgelopen jaar ook veranderingen die zo goed bevielen dat we ze willen houden? Die waren er zéker, en het ging veel verder dan het online vergaderen. ROC Mondriaan maakte de balans op onder het motto ‘What’s here to stay’.

Online vergaderen via Teams? Veel efficiënter dan met z’n allen op één plek. Onderwijs op afstand? Een aantal studenten was er blij mee. En zo’n digitaal klaslokaal is echt wennen, maar sommige docenten voelden zich als een vis in het water. Het zal voor veel scholen herkenbaar zijn: sommige veranderingen die tijdens de coronaperiode noodgedwongen werden ingevoerd, blijken eigenlijk net zo goed te werken als wat je voorheen deed – of zelfs beter. Reden voor ROC Mondriaan om te inventariseren wat het waard is om te houden – en te onderzoeken op welke manier dat kan: What’s here to stay?

Download het artikel

 

We waren ontzettend blij met de steunpakketten om de begeleiding goed in te richten.

Marco Fontijn, directeur School voor Toerisme en Recreatie

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.