Op deze pagina verzamelen we inspirerende voorbeelden.
Het Zone.college Doetinchem heeft elk jaar een duurzame week voor haar 1e-jaars leerlingen.
Wat doe je als vmbo wanneer je te weinig ruimte hebt voor al je leerlingen? Je laat ze zelf een klaslokaal bouwen.
In een nis van het Zone.college in Borculo is een recyclestraat ingericht. Hier kunnen leerlingen materiaal halen voor het uitvoeren van opdrachten.
Wat hebben onze leerlingen nodig om tot leren te komen? Dat is de vraag waar het op Open Schoolgemeenschap Bijlmer vooral om draait.
Hoe kunnen we het imago van het vmbo, of van het héle beroepsonderwijs, verbeteren? Over die vraag wordt al jaren gesproken en het ene na het andere alternatief in naamgeving komt voorbij.
De ombouw staat, de elektra is aangelegd en binnenkort wordt de douche geïnstalleerd: het tiny house van Teylingen KTS in Voorhout begint al echt vorm te krijgen. Leerlingen van de profielen BWI en PIE werken samen aan dit project.
Duurzaam omgaan met energie is een van de belangrijkste uitdagingen van de 21ste eeuw. Een aantal Zeeuwse scholen sloegen de handen ineen om het keuzevak ‘Duurzame energie’ te ontwikkelen.
Toen Bjorn Lange 15 was, zat hij op het Vechtdalcollege in Ommen. Leren ging moeizaam vanwege dyslexie, maar in het derde jaar van het vmbo kwam Bjorn erachter wat hij wilde.
Daan Wigger, ooit begonnen op het VMBO-TL, is nu via het MBO op het HBO aanbeland. Lees het interview met Daan waarin hij vertelt over zijn doorlopende leerroute.