Samen opleiden

Samen opleiden
02 oktober - 2023

Zoek de goede match!

Een laagdrempelige uitnodiging en een brede blik op het inzetten van hybride professionals leiden tot méér en betere matches, aldus Twan van den Hazelkamp, locatiedirecteur van vmbo Het Rijks in Nijmegen en projectleider Hybride Techniekprofessionals.

Meer lezen
Samen opleiden
28 september - 2023

Samenwerken met bedrijven en organisaties

Bij het vak Technologie en Toepassing (T&T) voeren GL- en TLleerlingen opdrachten uit van echte opdrachtgevers. Dat klinkt prachtig, maar waar haal je die opdrachten vandaan?

Meer lezen
Samen opleiden
26 september - 2023

Mail aan mijn oude school: Ayberk

Het is alweer twee jaar geleden dat ik op het praktijkonderwijs in de schakelklas pro-vmbo zat. Jij was daar mijn mentor.

Meer lezen
Samen opleiden
19 september - 2023

Leerlingen pitchen zorgtechnologische oplossingen bij Sint Maartenskliniek

Leerlingen op het Maaswaal College in Wijchen in Gelderland denken na over zorgtechnologische oplossingen en pitchen hun ideeën bij de Sint Maartenskliniek.

Meer lezen
Samen opleiden
13 september - 2023

“Laat leerlingen tijdens een bedrijfsbezoek iets dóen”

‘Een bedrijfsbezoek organiseren’ klinkt eenvoudig, maar hoe zorg je dat leerlingen na afloop echt enthousiast zijn over wat ze hebben gezien en meegemaakt?

Meer lezen
Samen opleiden
06 september - 2023

Innovatie in de praktijk

STO-GOAL heeft de afgelopen jaren een solide programma voor buitenschools leren opgezet in de omgeving Gorinchem en Altena. Hoe zet je zo’n project op poten en waar moet je op letten?

Meer lezen
Samen opleiden
22 augustus - 2023

Hou het klein!

Door docenten te helpen om met concrete vragen bij bedrijven aan te kloppen halen ze méér uit het contact en wordt het onderwijs aan leerlingen betekenisvoller en boeiender.

Meer lezen
Samen opleiden
11 juli - 2023

Hoe zorg je dat buitenschools leren aansluit bij keuzevak én leerling?

Wat moeten leerlingen leren bij keuzevakken buiten school en hoe maak je dat concreet naar het bedrijfsleven?

Meer lezen
Samen opleiden
04 juli - 2023

‘Dialoog over buitenschoolse ervaring van grote waarde voor leerling’

Het onderwijs moet zich de komende jaren meer focussen op de verbinding tussen de leerling en de buitenwereld, aldus Marinka Kuijpers, bijzonder hoogleraar Leeromgeving en Leerloopbanen aan de Open Universiteit.

Meer lezen
Samen opleiden
27 juni - 2023

Kies maar raak!

Buitenschools leren (BSL) vormt de sleutel waarmee leerlingen van het profiel Zorg & Welzijn en D&P van het Connect College in Echt op basis van praktijkervaring een rake keuze kunnen maken uit een brede waaier aan vervolgopleidingen in het mbo.

Meer lezen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

VMBO ONDERWIJS OP MAAT