Samen opleiden

Samen opleiden
05 februari - 2024

Column: Hybride leren toen, nu en straks

‘It takes a village to raise a child’ is een van de eerste zinnen in het vervolgadvies van SPV aan het ministerie van OCW over de actualisering van de beroepsgerichte programma’s in het vmbo. Met die zin bedoelen we dat onderwijs niet alleen op school plaatsvindt, maar ‘overal’.

Meer lezen
Samen opleiden
01 februari - 2024

“Omarm de regio!”

Rianne Doeschot is directeur van netwerkorganisatie IKT (Inspirerend. Krachtig. Twents.), waaraan zo’n vijfhonderd organisaties in de regio Twente deelnemen. Dit zijn haar drie tips voor scholen die de samenwerking met bedrijven een boost willen geven.

Meer lezen
Samen opleiden
23 januari - 2024

Volop inspiratie in de keuken

De ontwikkelingen in de horeca gaan razendsnel en met hun actuele praktijkkennis helpen gastdocenten om het onderwijs up to date te houden, zegt Michel Moinat, docent Koken op culinaire vakschool Hubertus & Berkhoff in Amsterdam.

Meer lezen
Samen opleiden
16 januari - 2024

Maak samen kennis ontwikkelen vanzelfsprekend!

Vanwege een aankomende verbouwing ben ik op zolder mijn spullen aan het opruimen. Wat zal het fijn zijn als alles straks geordend en toegankelijk in de nieuwe kasten zit!

Meer lezen
Samen opleiden
09 januari - 2024

Een frisse wind door de afdeling Zorg en Welzijn

Een zorgrobot, een verpleegkundige oefenpop, een efficiëntere inrichting van het zorglokaal én een nieuw keuzevak EHBO. Sinds de komst van kinderverpleegkundige Patty van der Doelen als docent op Het Hooghuis ZuidWestin Oss kreeg de afdeling Zorg en Welzijn een actuele upgrade.

Meer lezen
Samen opleiden
20 december - 2023

Oog voor onderwijsondersteuners

Scholen maken, mede dankzij NPOgelden, steeds meer gebruik van onderwijsondersteunend personeel (OOP) in de klas. Wat vinden de leerkrachtondersteuners, onderwijsassistenten en instructeurs van hun taken, wat zouden ze anders willen en wat is hun waarde voor het onderwijs? Het onderzoek ‘Waarde(ring) voor OOP in de klas’ brengt het in kaart.

Meer lezen
Samen opleiden
12 december - 2023

Klaar voor een goede start

Als beginnende docenten het beroep verlaten, gebeurt dat vaak al in hun eerste jaar. Dat wijst op het belang van een goede start op school, met ruimte voor starters om zich te ontwikkelen. Helma Oolbekkink, lector ‘Meervoudige professionaliteit van docenten’ aan de HAN University of Applied Sciences, onderzoekt de kwaliteit van inductietrajecten.

Meer lezen
Samen opleiden
06 december - 2023

Mail aan mijn oude school: Noor

Jij was mijn mentor in het derde en vierde leerjaar vmbo tl op De Werkplaats in Bilthoven.

Meer lezen
Samen opleiden
28 november - 2023

Hybride opleiders: waardevol op school én in het bedrijf

Het Zeeuwse project ‘Hybride Opleider’ is bedoeld voor praktijkmensen met interesse in het onderwijs. Ze kunnen een jaar lang kennismaken met de praktijk in de school, en krijgen na afloop een pedagogisch-didactisch certificaat.

Meer lezen
Samen opleiden
26 november - 2023

Zoek de goede match!

Een laagdrempelige uitnodiging en een brede blik op het inzetten van hybride professionals leiden tot méér en betere matches, aldus Twan van den Hazelkamp, locatiedirecteur van vmbo Het Rijks in Nijmegen en projectleider Hybride Techniekprofessionals.

Meer lezen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

VMBO ONDERWIJS OP MAAT