Schoolexamenbank

Ontwikkeling van schoolexamens

De beroepsgerichte keuzevakken worden afgesloten met schoolexamens. Om docenten te helpen bij de ontwikkeling van schoolexamens heeft SPV tussen 2016 en 2019 een schoolexamenbank ontwikkeld. De schoolexamenbank is in september 2019 gestopt (alleen het profiel Groen is doorgegaan met een eigen Schoolexamenbank Groen), maar de toetsitems zijn nog te gebruiken. Zij staan in het online archief en in Woots.

Betrokkenen SPV, Woots
Inloggen online archief

In het Online Archief kunnen docenten vragen en opdrachten zoeken en selecteren om te downloaden als Word-bestand of als QTI-bestand. Antwoordenmodellen worden meegeleverd. Inloggen in het Online Archief van de Schoolexamenbank vmbo is alleen mogelijk voor docenten. Leerlingen hebben begrijpelijkerwijs geen toegang tot de schoolexamenvragen en -opdrachten. Inloggen is daarom om veiligheidsredenen alleen mogelijk voor docenten van scholen die zijn aangesloten bij de Entree Federatie. Kijk hier voor een overzicht van aangesloten scholen(koepels). Bovendien moet voor inloggende gebruikers het zogenoemde eduPersonAffiliation-kenmerk van Entree zijn ingevuld met ‘docent’. Lukt inloggen niet, neem dan contact op met de ICT-afdeling van uw school en geef bovenstaande informatie door.

Bekijk het online archief

Schoolexamenbank

Een schoolexamenbank voor docenten bij het maken van schoolexamens. Op de website zijn toetsitems voor de beroepsgerichte keuzevakken te vinden.

Naar de website

Nieuws over schoolexamenbank

Het laatste nieuws over ontwikkelingen binnen het project schoolexamenbank. Interessant voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

01 maart - 2020
Het online archief van de schoolexamenbank vmbo

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

VMBO ONDERWIJS OP MAAT