U vindt op deze pagina informatie over keuzevakken.
Voor het aanbieden van keuzevakken heeft een school geen licentie nodig, wel bekwaam personeel en een goede outillage. Door het volgen van keuzevakken kunnen leerlingen zich verdiepen, verbreden of oriënteren, maar keuzevakken hebben altijd een beroepsvoorbereidend en/of –oriënterend doel.
Elke leerling in een beroepsgerichte leerweg moet keuzevakken volgen. Basis en kader leerlingen 4, leerlingen in de gemengde leerweg 2. Beroepsgerichte keuzevakken worden afgesloten met een schoolexamen.
Vakinhoudelijke uitwerkingen zijn voorbeeldmatige uitwerkingen van een beroepsgericht keuzevak. Vakinhoudelijke uitwerkingen kunnen docenten houvast geven, maar docenten hoeven zich niet aan die uitwerkingen te houden, zo lang het examenprogramma maar gevolgd wordt.
Het laatste nieuws over ontwikkelingen binnen het thema keuzevakken. Interessant voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.
Meer actualiteitDe ombouw staat, de elektra is aangelegd en binnenkort wordt de douche geïnstalleerd: het tiny house van Teylingen KTS in Voorhout begint al echt vorm te krijgen. Leerlingen van de profielen BWI en PIE werken samen aan dit project.
Duurzaam omgaan met energie is een van de belangrijkste uitdagingen van de 21ste eeuw. Een aantal Zeeuwse scholen sloegen de handen ineen om het keuzevak ‘Duurzame energie’ te ontwikkelen.
Bij het keuzevak ‘Maritiem: Leven en werk aan boord’ van Stad en Esch krijgen derdejaars vmbo-leerlingen twee weken lang les op een opleidingsschip van het STC Hanze Maritiem. Zo maken ze kennis met de binnenvaartsector én met maritieme vervolgopleidingen.