Samen opleiden

U vindt op deze pagina informatie over Samen opleiden.

Samen opleiden

Beroepsgericht onderwijs moet vormgegeven worden in nauwe samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven, alleen dan kan een leerling een realistisch beeld krijgen van de beroepspraktijk waarin hij mogelijk wil gaan werken of waar hij voor wil worden opgeleid. Binnen het vmbo kan er op heel veel verschillende manier aandacht besteed worden aan leren in de praktijk; van een gastles tot het volgen en afsluiten van complete keuzevakken.

Maak meer werk van buitenschools leren

Wat moet, wat mag, ervaringen en hoe buitenschools leren onderdeel van het curriculum kan zijn leest u in het digizine ‘Leren in de klas en in de praktijk’.

Download het digizine

Nieuws

Het laatste nieuws over ontwikkelingen binnen het thema Samen opleiden. Interessant voor docenten en leidinggevenden in het vmbo. 

Meer actualiteit
12 juni 2023
Digizine: Leren in de klas en in de praktijk

Inspiratievoorbeelden

Samen opleiden
02 oktober - 2023

Zoek de goede match!

Een laagdrempelige uitnodiging en een brede blik op het inzetten van hybride professionals leiden tot méér en betere matches, aldus Twan van den Hazelkamp, locatiedirecteur van vmbo Het Rijks in Nijmegen en projectleider Hybride Techniekprofessionals.

Meer lezen
Samen opleiden
28 september - 2023

Samenwerken met bedrijven en organisaties

Bij het vak Technologie en Toepassing (T&T) voeren GL- en TLleerlingen opdrachten uit van echte opdrachtgevers. Dat klinkt prachtig, maar waar haal je die opdrachten vandaan?

Meer lezen
Samen opleiden
26 september - 2023

Mail aan mijn oude school: Ayberk

Het is alweer twee jaar geleden dat ik op het praktijkonderwijs in de schakelklas pro-vmbo zat. Jij was daar mijn mentor.

Meer lezen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

VMBO ONDERWIJS OP MAAT