Samen opleiden

U vindt op deze pagina informatie over Samen opleiden.

Samen opleiden

Beroepsgericht onderwijs moet vormgegeven worden in nauwe samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven, alleen dan kan een leerling een realistisch beeld krijgen van de beroepspraktijk waarin hij mogelijk wil gaan werken of waar hij voor wil worden opgeleid. Binnen het vmbo kan er op heel veel verschillende manier aandacht besteed worden aan leren in de praktijk; van een gastles tot het volgen en afsluiten van complete keuzevakken.

Maak meer werk van buitenschools leren

Wat moet, wat mag, ervaringen en hoe buitenschools leren onderdeel van het curriculum kan zijn leest u in het digizine ‘Leren in de klas en in de praktijk’.

Download het digizine

Nieuws

Het laatste nieuws over ontwikkelingen binnen het thema Samen opleiden. Interessant voor docenten en leidinggevenden in het vmbo. 

Meer actualiteit
12 juni 2023
Digizine: Leren in de klas en in de praktijk

Inspiratievoorbeelden

Samen opleiden
05 februari - 2024

Column: Hybride leren toen, nu en straks

‘It takes a village to raise a child’ is een van de eerste zinnen in het vervolgadvies van SPV aan het ministerie van OCW over de actualisering van de beroepsgerichte programma’s in het vmbo. Met die zin bedoelen we dat onderwijs niet alleen op school plaatsvindt, maar ‘overal’.

Meer lezen
Samen opleiden
01 februari - 2024

“Omarm de regio!”

Rianne Doeschot is directeur van netwerkorganisatie IKT (Inspirerend. Krachtig. Twents.), waaraan zo’n vijfhonderd organisaties in de regio Twente deelnemen. Dit zijn haar drie tips voor scholen die de samenwerking met bedrijven een boost willen geven.

Meer lezen
Samen opleiden
23 januari - 2024

Volop inspiratie in de keuken

De ontwikkelingen in de horeca gaan razendsnel en met hun actuele praktijkkennis helpen gastdocenten om het onderwijs up to date te houden, zegt Michel Moinat, docent Koken op culinaire vakschool Hubertus & Berkhoff in Amsterdam.

Meer lezen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

VMBO ONDERWIJS OP MAAT