Schoolexaminering

De kwaliteit van het schoolexamen in het vmbo wordt steeds belangrijker. Om scholen te ondersteunen bij de ontwikkeling van hun schoolexaminering biedt Stichting Platforms VMBO scholen praktische tools en diverse praktische trainingen.

Kwaliteitsyclus

Hierbij maken we steeds een koppeling met de kwaliteitscyclus schoolexaminering vmbo. Deze cyclus laat zien dat kwaliteit van schoolexaminering bepaald wordt door verschillende aspecten die met elkaar samenhangen (zie ook ‘kwaliteitscyclus’). In de cyclus kunt u voor meer informatie en de tools doorklikken op de verschillende aspecten.

Wat moet en wat mag?

Rond het PTA worden veel vragen aan SPV gesteld. Die vragen worden beantwoord in het boekje: Wat moet en wat mag? Het programma van toetsing en afsluiting in het vmbo. Het is bedoeld voor het vmbo, voor zowel de beroepsgerichte als de algemene vakken, maar ook bruikbaar voor havo en vwo. Het boekje is geschreven op basis van regels die gelden voor het PTA en de actuele examenprogramma’s. Naast veel informatie bevat het boekje PTA-voorbeelden die voldoen aan de voorschriften. 

  • Digitale versie: download de publicatie
  • Papieren versie: stuur een mail naar info@platformsvmbo.nl met vermelding van uw naar en adres en het aantal boekjes dat u wilt ontvangen. Voor elke verzending wordt € 7,50 verzendkosten in rekening gebracht. Bij de zending wordt een rekening toegevoegd. 

Aanbod trainingen SE SPV

SPV biedt docenten ondersteuning bij het vormgeven en kwalitatief goede schoolexamens en PTA’s, zowel voor de avo vakken als het beroepsgerichte programma vmbo. Daarnaast biedt SPV leidinggevenden ondersteuning bij het ontwikkelen van het schoolexamenbeleid. Dit doet SPV in de vorm van een breed aanbod van trainingen die in  company worden uitgevoerd. Zie voor het trainingsaanbod www.bijscholingvmbo.nl/schoolexaminering.

Voor andere vragen kunt u contact opnemen met de kwartiermaker Schoolexaminering:
Wilma Bredewold, w.bredewold@platformsvmbo.nl of T. 06 54245534.

Nieuws over schoolexaminering

Het laatste nieuws over ontwikkelingen binnen het thema schoolexaminering. Interessant voor docenten en leidinggevenden in het vmbo. 

Meer actualiteit
12 mei - 2020
Afname SE’s profielvak leerjaar 3 is mogelijk tot aan de zomervakantie
30 april - 2020
PTA training nu ook online
29 april - 2020
Slaag-zakregeling nieuw vmbo

Inspiratievoorbeelden over schoolexaminering

Schoolexaminering
20 juli - 2017

Schaersvoorde College neemt CSPE af in derde jaar

Vmbo-leerlingen van het Christelijk College Schaersvoorde in de Achterhoek mochten afgelopen schooljaar al in leerjaar 3 centraal schriftelijk praktijkexamen (CSPE) doen. Lees in dit artikel de positieve ervaringen.

Meer lezen
Schoolexaminering
19 juni - 2017

Stapelen van vmbo-diploma’s basis – kader in 1 jaar!

In dit artikel lees je hoe gemotiveerde leerlingen na het afronden van de basisberoepsgerichte leerweg een jaar later een diploma op kaderniveau kunnen halen op het Van der Meij college.

Meer lezen

Veelgestelde vragen over schoolexaminering

Waar vind ik antwoord op mijn vragen rond het schoolexamen?
Meer ruimte voor het SE profielvak leerjaar 3
Wat is besloten rond het centraal examen?
Zijn de centrale examens ook voor de staatsexamenkandidaten komen te vervallen?
Hoe ziet de slaag-zakregeling er dit jaar uit?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze nieuwsbrief in uw mailbox.

Aanmelden
VMBO ONDERWIJS OP MAAT