Loopbaanoriëntatie (LOB)

Loopbaanoriëntatie en begeleiding (LOB) neemt een centrale plaats in in het vmbo. In alle leerwegen van het vmbo, BB, KB, GL én TL, moet aandacht besteed worden aan LOB. Voor alle leerwegen gelden dezelfde eisen.
Ook in de nieuwe leerweg (vanaf augustus 2024) neemt LOB een centrale plaats in.

Animatie: LOB in het vmbo

De animatie legt uit aan vmbo-leerlingen en hun ouders wat LOB betekent en waarom LOB belangrijk is.

Bekijk de video

Inspiratievoorbeelden LOB

Praktijkgerichte programma´s
30 oktober - 2023

“PGP met keuzevakken: ook goed voor LOB!”

Naar verwachting mogen scholen die dat willen vanaf augustus 2024 een praktijkgericht programma (pgp) aanbieden voor g/t-leerlingen. Hoe geef je zo’n pgp vorm?

Meer lezen
LOB
12 oktober - 2021

Een leven lang lol van loopbaanleren

Als je onderwijs wilt waarin leerlingen en docenten contextrijk leren, kun je dat nóg krachtiger maken door loopbaancompetenties daaraan te koppelen. Helemáál sterk wordt het als alle vo- en mbo-scholen in de regio dat doen.

Meer lezen
Corona
12 november - 2020

Een cameraploeg en een live-verbinding op het Schoonhovens College

‘De school laten zien, informatie geven én de leerlingen iets laten ervaren. Dat zijn de drie pijlers van de voorlichting en die moet je vooraf goed formuleren,’ zegt Pieter Zorgman, afdelingsleider onderbouw vmbo bb/kb/gl op het Schoonhovens College.

Meer lezen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

VMBO ONDERWIJS OP MAAT