Nieuws

Actualiteiten voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

17 - 02 - 2022

Up-to-date door bijscholing

Veel scholen willen zich voorbereiden op de komst van de nieuwe leerweg met een praktijkgerichte programma. Daarbij helpen wij graag.
Op bijscholingvmbo.nl vindt u een aanbod van trainingen bedoeld voor teams, docenten en anderen die betrokken zijn bij de ontwikkeling van de nieuwe leerweg op uw school. Het bijscholingsaanbod bestaat uit twee type scholing: profieloverstijgend en profielspecifiek. De ervaringen van pilotscholen worden meegenomen in de trainingen.

Profieloverstijgend aanbod

Bij de invoering van de nieuwe leerweg komen vragen aan de orde als: welk praktijkgericht programma gaan wij aanbieden? Vanuit welke visie geven we onderwijs? Hoe zorgen we ervoor dat LOB onlosmakelijk onderdeel uitmaakt van een praktijkgericht programma? Hoe beoordelen we of leerlingen het goede geleerd hebben? Dit soort vragen komen aan bod in korte trainingen, die gericht zijn op de praktijk van jullie school. Samen met het team gaat u met één of meer van deze vragen aan de slag onder leiding van een inhoudsdeskundige. Dat kan op uw school, maar ook in een groep van teamleiders die voor dezelfde vragen staan.
Weet u nog niet precies waar u moet beginnen, vul dan de zelfevaluatietool in (Word) (Excel) (Pdf). Met de uitkomst van deze tool is het mogelijk om een gerichte keuze te maken die past bij de vraag van jullie school.
Is uw school zich nog aan het oriënteren op de nieuwe leerweg? Kijk dan naar twee startbijeenkomsten:

  • De online introductiebijeenkomst, hierin wordt uitleg gegeven over de nieuwe leerweg.
  • De werkbijeenkomst, hier kunt u op locatie met uw team werken aan een actieplan voor de invoering van de nieuwe leerweg op uw school.
Profielspecifiek aanbod

Praktijkgerichte programma’s zijn onderwijsprogramma’s waarin leerlingen op ontdekkingstocht gaan. Leerlingen werken aan realistische, levensechte opdrachten, afkomstig uit de regio waarin ze wonen. In profielspecifieke trainingen maken docenten kennis met het praktijkgericht programma dat ze aan gaan bieden en ontwikkelen ze vaardigheden die ze nodig hebben om met leerlingen in de praktijk te werken aan een specifiek praktijkgericht programma. De komende jaren zal het profielspecifieke aanbod groeien. Het complete aanbod vindt u op bijscholingvmbo.nl.

Naar Bijscholingvmbo.nl

Heeft u ook post gehad?
Bereid je voor op de nieuwe leerweg en zorg ervoor dat je onderwijs op tijd up-to-date is.

Flyer

Download
Hang de poster op en zorg dat je team up-to-date wordt.

Informatieposter

Download
Maak een ludieke foto en post deze met #Nieuweleerweg en win!

Actieposter

Download

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

VMBO ONDERWIJS OP MAAT