Inspiratie

Op deze pagina verzamelen we inspirerende voorbeelden.

Inspiratie

Filteren op:
Vmbo in verandering
27 februari - 2024

Ruim baan voor de e-bike!

De afgelopen jaren nam het aantal e-bikes spectaculair toe. Zelfs vo-leerlingen komen al op een e-bike naar school. Dat biedt kansen om de M&T-lessen nog aantrekkelijker te maken, ziet Anton van Zee.

Meer lezen
Vmbo in verandering
15 februari - 2024

Maatje danst!

Slimme meters, ‘meekijkbrillen’, zorgrobots: er is steeds meer technologie in de zorg. Hoe bereid je leerlingen daarop voor?

Meer lezen
Vmbo in verandering
07 februari - 2024

Leerlingen leren hun eigen keuzes maken

Gepersonaliseerd onderwijs in je eigen tempo en op je eigen niveau, met je coach eigen leerdoelen opstellen en je leerroute uitstippelen: de verschillende onderdelen van het in Zweden ontwikkelde onderwijsconcept ‘Kunskapsskolan’ (‘school van kennis’) horen bij elkaar.

Meer lezen
Samen opleiden
05 februari - 2024

Column: Hybride leren toen, nu en straks

‘It takes a village to raise a child’ is een van de eerste zinnen in het vervolgadvies van SPV aan het ministerie van OCW over de actualisering van de beroepsgerichte programma’s in het vmbo. Met die zin bedoelen we dat onderwijs niet alleen op school plaatsvindt, maar ‘overal’.

Meer lezen
Bijscholingvmbo.nl
01 februari - 2024

In twee stappen naar ‘vakbekwaam persoon’

Technisch trainer Nico Kraak verzorgt voor Bijscholingvmbo.nl de trainingen over elektrische voertuigen (EV’s). “Leraren leiden de toekomst op”, zegt hij.

Meer lezen
Samen opleiden
01 februari - 2024

“Omarm de regio!”

Rianne Doeschot is directeur van netwerkorganisatie IKT (Inspirerend. Krachtig. Twents.), waaraan zo’n vijfhonderd organisaties in de regio Twente deelnemen. Dit zijn haar drie tips voor scholen die de samenwerking met bedrijven een boost willen geven.

Meer lezen
Vmbo in verandering
01 februari - 2024

Terug voor de klas

Jarenlang stond hij als schoolleider aan het roer van de organisatie, maar nu staat docent geschiedenis Peter Paul Truijen weer zelf voor de klas: “Elke dag is een feestje!”

Meer lezen
Samen opleiden
23 januari - 2024

Volop inspiratie in de keuken

De ontwikkelingen in de horeca gaan razendsnel en met hun actuele praktijkkennis helpen gastdocenten om het onderwijs up to date te houden, zegt Michel Moinat, docent Koken op culinaire vakschool Hubertus & Berkhoff in Amsterdam.

Meer lezen
Samen opleiden
16 januari - 2024

Maak samen kennis ontwikkelen vanzelfsprekend!

Vanwege een aankomende verbouwing ben ik op zolder mijn spullen aan het opruimen. Wat zal het fijn zijn als alles straks geordend en toegankelijk in de nieuwe kasten zit!

Meer lezen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

VMBO ONDERWIJS OP MAAT