Inspiratie

Op deze pagina verzamelen we inspirerende voorbeelden.

Inspiratie

Filteren op:
Vmbo in verandering
11 juni - 2024

Column: Vmbo: altijd in beweging

Column van Jacqueline Kerkhoffs over ´vmbo in verandering´.

Meer lezen
Vmbo in verandering
04 juni - 2024

Bij LOB prikkel je de nieuwsgierigheid

Hoe begeleid je leerlingen zo goed mogelijk naar een weloverwogen studiekeuze aan het eind van de vierde klas? Ashley Finch en Rob Molenaar zijn overstapcoaches vmbo-mbo bij het Samenwerkingsverband VO Waterland en begeleiden dagelijks vmbo-leerlingen die er op school niet uitkomen.

Meer lezen
Vmbo in verandering
22 mei - 2024

Sterk vmbo in ontwikkeling

In Apeldoorn openden in de zomer van 2022 twee nieuwe scholen hun deuren: UGO (spreek uit: You Go) en UDO (You Do). Samen bieden ze een palet aan leerroutes en keuzes voor leerlingen. UGO-directeur Tijmen Zoet vertelt wat daarbij komt kijken.

Meer lezen
Vmbo in verandering
15 mei - 2024

Column: Ruimte voor groei in het schoolexamen

Column van Wilma Bredewold over ruimte voor groei in het schoolexamen.

Meer lezen
Vmbo in verandering
25 april - 2024

TL’ers zijn óók doeners

Op het Ichthus College in Veenendaal volgen alle TL-leerlingen in klas 3 en 4 een praktijkgericht programma, dat aansluit bij hun profiel. De school heeft inmiddels vijf jaar ervaring met praktijklessen voor TL-leerlingen. Wat zijn de ervaringen, en wat zijn tips voor andere scholen?

Meer lezen
Vmbo
22 april - 2024

Passie voor het vak en voor de leerlingen

Op weg naar zijn lokaal wordt praktijkinstructeur BWI René Smit door collega’s gefeliciteerd. Zo gaat het de hele dag door, lacht hij. Precies een week geleden stond hij op het podium van Skills Talents om de Ir. W. Maas Geesteranusprijs 2024 voor meest inspirerende docent in het techniekonderwijs in ontvangst te nemen: een oorkonde, een penning en een cheque.

Meer lezen
Vmbo in verandering
16 april - 2024

In je element in een doorlopende leerroute

Het Element in Amersfoort bouwt al twaalf jaar aan doorlopende routes. Dat is te zien aan de keuzes die de school maakt, zowel intern als in de samenwerking met het mbo. Net als de school zelf heeft ook de samenwerking inmiddels een nieuw jasje.

Meer lezen
Vmbo in verandering
09 april - 2024

Brief aan mijn oude vmbo-school

Leren was – en is – eigenlijk niet mijn ding. Als mentor in de mavo/havo-brugklas van het Tabor College Werenfridus in Hoorn motiveerde u mij om door te zetten: ik had net dat extra zetje en vertrouwen nodig om over te gaan. Ik had een pakket met creatieve vakken en was geïnteresseerd in huizen en interieurontwerp.

Meer lezen
Vmbo in verandering
02 april - 2024

Duurzaam Samen Leren in de regio

Verandering en professionalisering horen bij elkaar. Dat kun je als school zelf organiseren, maar je kunt het ook samen doen. In STO-regio Zuid-Limburg gebeurt dat via het initiatief Samen Leren. Acht vragen aan Linda Verlinden en Erik Krutzer, coördinatoren professionalisering en ontwikkeling.

Meer lezen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

VMBO ONDERWIJS OP MAAT