Inspiratie

Inspirerende voorbeelden voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

28 - 03 - 2017

2College Durendael te Oisterwijk over pilot Zorg & Welzijn en digitale portfolio

2College Durendael is één van de pilotscholen in de vernieuwing van de beroepsgerichte programma’s in het vmbo.  De school heeft gekozen voor het nieuwe profiel Zorg & Welzijn en heeft de pilot ook aangegrepen om de ICT vaardigheden van de leerlingen op te vijzelen. Elly Vriens, docent aan 2College Durendael en tevens pilotleider, vertelt over haar ervaringen met deze pilot.

Download het artikel

Onze ervaringen zijn heel positief. We zijn in staat om binnen het nieuwe profiel een veel specifieker en individualistischer programma aan onze leerlingen te bieden met veel meer verdieping.

Elly Vriens

Meer inspirerende verhalen

Keuzevakken
16 december - 2019

Het keuzevak haarverzorging

Op het Dalton Vakcollege in Dordrecht is dit jaar een pilot gestart met het keuzevak haarverzorging.

Meer lezen
Sterk beroepsonderwijs
26 juni - 2020

Verslag kick-off bijeenkomst Leerlab Zorg & Welzijn

‘Concreet werk maken van de beleidslijnen van sterk beroepsonderwijs.’ Dat is de insteek van het leerlab Zorg & Welzijn.

Meer lezen
Bijscholingvmbo
14 juni - 2017

Masterclass slimme technologie voor wonen en zorg

Op de website www.bijscholingvmbo.nl staat een groeiend aanbod van scholing, bedoeld voor vmbo-docenten die vanaf 1 augustus 2016 de nieuwe beroepsgerichte programma’s gaan verzorgen. Binnen dit aanbod wordt de masterclass slimme technologie voor wonen en zorg aangeboden.

Meer lezen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.