Inspiratie

Inspirerende voorbeelden voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

16 - 05 - 2020

Doorlopende leerroutes? Doorlopende leerlingen!

Column Jacqueline Kerkhoffs

Sinds Jacqueline Kerkhoffs zich – ruim 25 jaar geleden – bezig ging houden met de inhoud van het beroepsonderwijs, wordt er gesproken over een soepele overgang van v(m)bo naar mbo. Dat zou je volgens Jacqueline als een pessimistisch signaal kunnen opvatten: kennelijk is daar veel tijd voor nodig, of misschien wel permanente aandacht.

Download de column

Laten we met het oog op doorlopende leerroutes en Sterk Beroepsonderwijs vooral niet vergeten naar leerlingen te luisteren!

Jacqueline Kerkhoffs

Meer inspirerende verhalen

Vmbo
13 juni - 2017

Nieuwe beroepsgericht programma’s vmbo maken specialiseren en verbreden mogelijk

Specialiseren en verbreden is mogelijk. Lees in dit artikel wat de nieuwe beroepsgerichte programma’s inhouden voor het onderwijs.

Meer lezen
Vmbo
13 juni - 2017

Op het vmbo leer je door te doen!

Door te doen ontdekken leerlingen wat bij hen past. Lees in dit artikel de zaken die belangrijk zijn bij het maken van een keuze voor een beroepsopleiding.

Meer lezen
Profielen
28 maart - 2017

Beroepscollege Herle en Holz

Dit artikel gaat over het Beroepscollege Herle en Holz, dat naast de nieuwe profielen werkt aan een onderwijsconcept waarbij de docenten niet meer ‘oberen’, maar leerlingen stimuleren om zelf oplossingen te bedenken.

Meer lezen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.