Inspiratie

Inspirerende voorbeelden voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

12 - 11 - 2020

Een cameraploeg en een live-verbinding op het Schoonhovens College

‘De school laten zien, informatie geven én de leerlingen iets laten ervaren. Dat zijn de drie pijlers van de voorlichting en die moet je vooraf goed formuleren,’ zegt Pieter Zorgman, afdelingsleider onderbouw vmbo bb/kb/gl op het Schoonhovens College. ‘Informatie geven is het gemakkelijkste onderdeel, maar de manier waarop je dat doet, maakt veel uit. Het gaat om het verhaal van jouw school en om waar je voor staat, dát moet overkomen.’

Het Schoonhovens College organiseert jaarlijks een aantal voorlichtingsavonden, een open dag en voorlichting voor groepen van basisscholen. Normaal was er op de voorlichtingsavonden een rooster met presentaties en een markt in de aula waar ouders vragen konden stellen aan medewerkers. De school heeft twee locaties en ongeveer 1150 leerlingen, waarvan na de brugklas 120 doorgaan naar het vmbo, en biedt vier profielen aan: BWI, PIE, E&O en Z&W.

Download het artikel

 

Meer inspirerende verhalen

Corona
16 november - 2020

Festival Buitengoed X11

Tijdens de laatste dagen van de zomervakantie organiseerde het team van X11 een festival in Buitengoed de Boomgaard, in Bunnik.

Meer lezen
Corona
12 november - 2020

Een cameraploeg en een live-verbinding op het Schoonhovens College

‘De school laten zien, informatie geven én de leerlingen iets laten ervaren. Dat zijn de drie pijlers van de voorlichting en die moet je vooraf goed formuleren,’ zegt Pieter Zorgman, afdelingsleider onderbouw vmbo bb/kb/gl op het Schoonhovens College.

Meer lezen
Corona
12 november - 2020

Online open dagen bij X11 media en vormgeving in Utrecht

X11 in Utrecht biedt exclusief het profiel Media, Vormgeving en ICT aan. Voor de open dagen kiest de school dit jaar voor een volledig online variant.

Meer lezen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Aanmelden