Inspiratie

Inspirerende voorbeelden voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

12 - 11 - 2020

Een cameraploeg en een live-verbinding op het Schoonhovens College

‘De school laten zien, informatie geven én de leerlingen iets laten ervaren. Dat zijn de drie pijlers van de voorlichting en die moet je vooraf goed formuleren,’ zegt Pieter Zorgman, afdelingsleider onderbouw vmbo bb/kb/gl op het Schoonhovens College. ‘Informatie geven is het gemakkelijkste onderdeel, maar de manier waarop je dat doet, maakt veel uit. Het gaat om het verhaal van jouw school en om waar je voor staat, dát moet overkomen.’

Het Schoonhovens College organiseert jaarlijks een aantal voorlichtingsavonden, een open dag en voorlichting voor groepen van basisscholen. Normaal was er op de voorlichtingsavonden een rooster met presentaties en een markt in de aula waar ouders vragen konden stellen aan medewerkers. De school heeft twee locaties en ongeveer 1150 leerlingen, waarvan na de brugklas 120 doorgaan naar het vmbo, en biedt vier profielen aan: BWI, PIE, E&O en Z&W.

Download het artikel

 

Meer inspirerende verhalen

Corona
13 juni - 2022

Als je goed in je vel zit, leer je makkelijker

Wat hebben onze leerlingen nodig om tot leren te komen? Dat is de vraag waar het op Open Schoolgemeenschap Bijlmer vooral om draait.

Meer lezen
VMBO
18 juni - 2021

‘What’s here to stay’ op ROC Mondriaan

Waren er het afgelopen jaar ook veranderingen die zo goed bevielen dat we ze willen houden? Die waren er zéker, en het ging veel verder dan het online vergaderen. ROC Mondriaan maakte de balans op onder het motto ‘What’s here to stay’.

Meer lezen
Corona
11 december - 2020

Ga met leerlingen in gesprek over mogelijkheden ondanks corona

Het coronavirus zorgt voor vele veranderingen in de levens van jongeren. Docenten en werkgevers merken dat leerlingen zich anders gedragen. Wat kan een school hieraan doen?

Meer lezen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.