Inspiratie

Inspirerende voorbeelden voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

13 - 09 - 2019

Escaperoom bij Pius X College: profieloverstijgend

De escaperoom die het Pius X College al sinds vier jaar in de kerstperiode organiseert, is een evenement waar leerlingen al vanaf de zomer naar uit beginnen te kijken.

Leerlingen van diverse profielen – D&P, BWI, PIE en MVI – bedenken en bouwen mee aan het spannende spel in de kelder van de school, dat jaarlijks enkele honderden bezoekers uit Almelo en wijde omgeving trekt. Voor bovenbouw D&P is het verplichte lesstof, vierdejaars BWI, PIE en MVI doen vrijwillig mee en de vierdejaars GTL in alle profielen doen mee als ze Digispel als keuzevak hebben gekozen. Alle leerdoelen komen erin terug; digitaal spel bedenken, het spel maken en daarna demonstreren en presenteren. Maar het project is veelomvattender. Het is bijvoorbeeld ook een hulpmiddel voor loopbaanoriëntatie.

Download het artikel

Alle leerdoelen komen erin terug; digitaal spel bedenken, het spel maken en daarna demonstreren en presenteren.

Heidie Wesselink-Vleerbos

Meer inspirerende verhalen

LOB
28 maart - 2017

Hoe geef je vorm aan LOB en het loopbaandossier?

Het Platform Theoretische Leerweg organiseerde in samenwerking met Stichting Leerplan Ontwikkeling, het Platform Bèta Techniek en de Stichting Platforms VMBO – een drietal bijeenkomsten over LOB en het loopbaandossier in de Theoretische Leerweg. In dit artikel leest u de uitkomsten hiervan.

Meer lezen
LOB
27 maart - 2017

Aan de slag met LOB

Waarom is loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB) belangrijk? En hoe geef je dat vorm op school? Het Ichthus college in Veenendaal en het Ubbo Emmius in Stadskanaal vertellen in deze film hoe zij LOB een plek hebben gegeven op hun school.

Meer lezen
LOB
31 augustus - 2017

Animatie: LOB in het vmbo

De animatie over LOB, loopbaanoriëntatie en begeleiding, legt uit aan vmbo-leerlingen en hun ouders wat LOB betekent en waarom LOB belangrijk is.

Meer lezen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.