Inspiratie

Inspirerende voorbeelden voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

16 - 11 - 2020

Festival Buitengoed X11

Mocht je tijdens de laatste dagen van de zomervakantie toevallig in de buurt van Buitengoed de Boomgaard in Bunnik zijn geweest, dan had je daar het team van X11 tegen kunnen komen. We organiseerden daar een festival. We zijn ons ervan bewust dat dat wat vreemd klinkt, een festival ten tijde van alle coronamaatregelen. In de vakantie, met voornamelijk collega’s. We (team X11) leggen graag uit hoe we hiertoe kwamen, wat we hebben gedaan en wat het ons heeft opgeleverd.

Toen de lockdown-maatregelen in juni werden versoepeld en we weer vanuit een schoolgebouw konden werken hebben we momenten georganiseerd waarop we in kleine groepjes met collega’s terug- en vooruitkeken. Wat had het ons gebracht, het lesgeven op afstand? En wat misten we? We werden hierbij geholpen door Eefje Teeuwisse en Stefan van Langevelde van Take A Step. Zij begeleiden ons met enige regelmaat bij dit soort processen, zo waren ze op een eerder moment ook betrokken bij het gezamenlijk schrijven van het schoolplan.

Download het artikel

 

Video's Festival Buitengoed X11

Meer inspirerende verhalen

Corona
13 juni - 2022

Als je goed in je vel zit, leer je makkelijker

Wat hebben onze leerlingen nodig om tot leren te komen? Dat is de vraag waar het op Open Schoolgemeenschap Bijlmer vooral om draait.

Meer lezen
VMBO
18 juni - 2021

‘What’s here to stay’ op ROC Mondriaan

Waren er het afgelopen jaar ook veranderingen die zo goed bevielen dat we ze willen houden? Die waren er zéker, en het ging veel verder dan het online vergaderen. ROC Mondriaan maakte de balans op onder het motto ‘What’s here to stay’.

Meer lezen
Corona
11 december - 2020

Ga met leerlingen in gesprek over mogelijkheden ondanks corona

Het coronavirus zorgt voor vele veranderingen in de levens van jongeren. Docenten en werkgevers merken dat leerlingen zich anders gedragen. Wat kan een school hieraan doen?

Meer lezen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.