Inspiratie

Inspirerende voorbeelden voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

28 - 03 - 2017

Hoe geef je vorm aan LOB en het loopbaandossier?

Waarom is loopbaanoriëntatie en –begeleiding (LOB) en het loopbaandossier belangrijk? Hoe geef je LOB plek op school? En wat doe je dan? Welke activiteiten organiseer je rond LOB? Die vragen stonden centraal op een drietal bijeenkomsten die het Platform Theoretische Leerweg – in samenwerking met Stichting Leerplan Ontwikkeling, het Platform Bèta Techniek en de Stichting Platforms VMBO – in de afgelopen weken over LOB en het loopbaandossier in de Theoretische Leerweg organiseerde.

Download het artikel

Opdracht binnen LOB is om de leerlingen kennis te laten maken met alle profielen. Onbekend maakt immers onbemind.

Gijs van Schoten

Meer inspirerende verhalen

LOB
28 maart - 2017

Locatiedirecteur Marion Winkelhuis van SG Newton over de Talentfactory en LOB

Talenten van leerlingen en de ontwikkeling van leerlingen staan centraal in het VMBO-onderwijs aan SG Newton uit Hoorn. In dit artikel praat Locatiedirecteur Marion Winkelhuis over Talentfactory en LOB.

Meer lezen
LOB
13 juni - 2017

LOB: rode draad in het onderwijs

Lees in dit artikel hoe gedurende het LOB-proces leerlingen zichzelf leren kennen en ontwikkelen.

Meer lezen
LOB
27 maart - 2017

Aan de slag met LOB

Waarom is loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB) belangrijk? En hoe geef je dat vorm op school? Het Ichthus college in Veenendaal en het Ubbo Emmius in Stadskanaal vertellen in deze film hoe zij LOB een plek hebben gegeven op hun school.

Meer lezen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.