Inspiratie

Inspirerende voorbeelden voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

28 - 11 - 2023

Hybride opleiders: waardevol op school én in het bedrijf

Het Zeeuwse project ‘Hybride Opleider’ is bedoeld voor praktijkmensen met interesse in het onderwijs. Ze kunnen een jaar lang kennismaken met de praktijk in de school, en krijgen na afloop een pedagogisch-didactisch certificaat. Vorig schooljaar was er voor het eerst een gecombineerde groep, met tien deelnemers afkomstig uit de techniek en de zorg.

Download het artikel

“Alle partijen hebben voordeel: voor bedrijven is het goed als een medewerker op school lesgeeft, want je krijgt dan jongeren over de vloer die een goede instructie hebben gehad, van jouw eigen mensen, en voor scholen is het fijn om deskundige praktijkdocenten te hebben, die leerlingen uit de eerste hand kunnen vertellen over hoe het er in bedrijven aan toe gaat.”

Gerben Rodts, projectleider

Dit artikel is verschenen in de Krant Samen Opleiden. Hierin staan meerdere interviewartikelen over Leren combineren binnen én buiten school.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.