Inspiratie

Inspirerende voorbeelden voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

11 - 02 - 2021

ICT-onderwijs versterkt met expertise van het Purmerendse bedrijfsleven

Maak het ICT-onderwijs modern, aantrekkelijk, interactief, online en modulair, zodat vmbo-leerlingen en mbo-studenten veel beter inzicht krijgen in wat ICT is en wat je ermee kan. Realiseer een doorlopende leerlijn van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs, mbo en hbo. Verrijk het onderwijs met coaches uit het bedrijfsleven. Door deze maatregelen wordt de kwaliteit van het ICT-onderwijs beter, gaan meer jongeren kiezen voor ICT/Technologie en neemt de uitval in de ICT-opleidingen af. In een notendop is dit de strategie van stichting PurmerValley om het tekort aan goed geschoolde ICT’ers in Purmerend en omgeving op te lossen.

Download het artikel

PurmerValley wil over vier jaar de instroom verdubbelen en de uitstroom beperken tot twintig procent.

Bart Kuipers, projectleider PurmerValley

Meer inspirerende verhalen

Keuzevakken
10 december - 2020

Nieuw keuzevak leert leerling alles over drones

Drones gaan een grote rol spelen in de bouw, maar ook in andere vakgebieden. Een nieuw keuzevak leert leerlingen de eerste stappen en de mogelijkheid om een vliegbrevet te halen. Daar moest wel flink wat voor geregeld worden, vertelt initiator François Coppens.

Meer lezen
Corona
12 november - 2020

Online open dagen bij X11 media en vormgeving in Utrecht

X11 in Utrecht biedt exclusief het profiel Media, Vormgeving en ICT aan. Voor de open dagen kiest de school dit jaar voor een volledig online variant.

Meer lezen
Corona
12 november - 2020

Online meekijken bij praktijklessen in de keukens bij François Vatel in Den Haag

Even was er in Den Haag sprake van dat alle scholen hun voorlichtingsdagen zouden annuleren, maar ‘dat is gelukkig van de baan’, zegt Marco van Wijngaarden, locatiedirecteur van François Vatel.

Meer lezen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.