Inspiratie

Inspirerende voorbeelden voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

16 - 09 - 2019

Jij maakt het verschil! Column Hugo de Jonge

Dit schooljaar start weer een nieuwe lichting scholieren op het vmbo. Naast alle nieuwe vrienden die je er maakt, doe je er ook kennis en vaardigheden op, én sorteer je voor op een beroepsopleiding. En dat laatste is best lastig. Want hoe kun je op je veertiende of vijftiende nou al weten of je liever op een kantoor of juist in de zorg wilt werken? Gelukkig kan er een heleboel – zeker met de nieuwe keuzevakken. Dus ook al moet je kiezen, je kunt je nog steeds breed oriënteren.

Download de column

Want hoe kun je op je veertiende of vijftiende nou al weten of je liever op een kantoor of juist in de zorg wilt werken? Gelukkig kan er een heleboel – zeker met de nieuwe keuzevakken.

Hugo de Jonge

Meer inspirerende verhalen

Keuzevakken
13 september - 2019

Keuzevakken voor een sterke keten

Regionale scholengemeenschap Wolfsbos benut de keuzevakken om een doorlopende lijn naar het mbo te maken.

Meer lezen
Keuzevakken
16 september - 2019

Keuzevakken: een programma op maat

Een column van Rob Abbenhuis en Jacqueline Kerkhoffs over examenprogramma’s.

Meer lezen
Keuzevakken
16 september - 2019

Keuzevakken: een zee aan mogelijkheden

Met beroepsgerichte keuzevakken kun je een programma op maat samenstellen dat aansluit op je interesse, behoefte en het vervolgonderwijs in de regio. Het is de bedoeling dat je je met keuzevakken kunt verbreden of verder kunt verdiepen.

Meer lezen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.