Inspiratie

Inspirerende voorbeelden voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

28 - 03 - 2017

Maris College Bohemen

In gesprek met Patricia Themps van het Maris College Bohemen in Den Haag over – onder meer – de integratie van de profielmodulen bij Z & W

De afdeling Zorg & welzijn zit op het Maris College in Den Haag beschikt over een ruime, modern ingerichte verdieping. Patricia Themps en haar collega Veronica Kottelaar hebben daar acht werkplekken ingericht voor het nieuwe programma. Gemiddeld zijn er 48 kaderleerlingen aan het werk die allemaal over een laptop kunnen beschikken. ‘Onze uitgangsgedachte was om een geïntegreerd programma te maken. We werkten al met een werkplekkenstructuur en dat wilden we voortzetten. In het programma zitten vier profielmodulem: Mens en gezondheid, Mens en omgeving, Mens en activiteit en Mens en zorg. We waren meteen van mening dat die niet los van elkaar gezien kunnen worden. In de praktijk moet iemand misschien een wond verzorgen, maar ook meteen opruimen of een afspraak regelen. Als we bijvoorbeeld Mens en omgeving zouden afbakenen, dan zou de zorg daar niet in zitten. Dat is in de praktijk niet zo. Wij willen juist opdrachten maken die lijken op wat in de praktijk gebeurt, die betekenisvol zijn.’

Download het artikel

Wij willen juist opdrachten maken die lijken op wat in de praktijk gebeurt, die betekenisvol zijn.

Patricia Themps

Meer inspirerende verhalen

Vmbo
28 maart - 2017

2College Durendael te Oisterwijk over pilot Zorg & Welzijn en digitale portfolio

2College Durendael heeft gekozen voor het nieuwe profiel Zorg & Welzijn. Elly Vriens, docent aan 2College Durendael en tevens pilotleider, vertelt in dit artikel over haar ervaringen met deze pilot.

Meer lezen
Sterk beroepsonderwijs
26 juni - 2020

Verslag kick-off bijeenkomst Leerlab Zorg & Welzijn

‘Concreet werk maken van de beleidslijnen van sterk beroepsonderwijs.’ Dat is de insteek van het leerlab Zorg & Welzijn.

Meer lezen
Keuzevakken
16 december - 2019

Het keuzevak haarverzorging

Op het Dalton Vakcollege in Dordrecht is dit jaar een pilot gestart met het keuzevak haarverzorging.

Meer lezen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.