Inspiratie

Inspirerende voorbeelden voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

19 - 09 - 2020

Meubelstofferen op het Schaersvoorde College

Kringloopwinkels draaien als een tierelier, circulair heeft de toekomst. In Nederland gestoffeerde stoelen gaan de hele wereld over en de ‘oude garde’ van meubelstoffeerders gaat binnenkort met pensioen. Kortom: er is volop plek voor nieuwe meubelstoffeerders, maar jongeren weten nauwelijks dat het vak bestaat. Met het nieuwe BWI-keuzevak Meubelstofferen kunnen ze kennismaken met het vak van meubelstoffeerder. De branche is er blij mee, en leraren en leerlingen zijn enthousiast.

Het Schaersvoorde College in Aalten biedt sinds vorig jaar het BWI-keuzevak Meubelstofferen aan. Het initiatief kwam van BWI-docent Dick Hobé.
“Toen ik las dat dit keuzevak werd ontwikkeld, nam ik meteen contact op met Cor de Ridder van het Platform BWI om te vragen hoe ver ze al waren. Want we hadden bij BWI vooral de traditionele bouwvakken en dan is het fijn om zoiets als meubelstofferen erbij te hebben, zeker om meisjes enthousiast te maken voor het profiel BWI.”

Download het artikel

Het vak meubelstofferen is niet heel bekend en daar wilden we wat aan doen. Er is in onze branche een garde meubelstoffeerders die binnen nu en tien jaar met pensioen gaat en er is nog te weinig nieuwe aanwas.

Gaby Ockeloen, Expertisecentrum Meubel

Meer inspirerende verhalen

Keuzevakken
16 september - 2019

Keuzevakken: een zee aan mogelijkheden

Met beroepsgerichte keuzevakken kun je een programma op maat samenstellen dat aansluit op je interesse, behoefte en het vervolgonderwijs in de regio. Het is de bedoeling dat je je met keuzevakken kunt verbreden of verder kunt verdiepen.

Meer lezen
Keuzevakken
16 september - 2019

Keuzevakken: een programma op maat

Een column van Rob Abbenhuis en Jacqueline Kerkhoffs over examenprogramma’s.

Meer lezen
Keuzevakken
13 september - 2019

Keuzevakken voor een sterke keten

Regionale scholengemeenschap Wolfsbos benut de keuzevakken om een doorlopende lijn naar het mbo te maken.

Meer lezen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.