Inspiratie

Inspirerende voorbeelden voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

10 - 12 - 2020

Nieuw keuzevak leert leerling alles over drones

Drones gaan een grote rol spelen in de bouw, maar ook in andere vakgebieden. Een nieuw keuzevak leert leerlingen de eerste stappen en de mogelijkheid om een vliegbrevet te halen. Daar moest wel flink wat voor geregeld worden, vertelt initiator François Coppens.

Veel mensen zullen bij een drone mogelijk denken aan de buurman die een nieuwe hobby heeft, een hobby die een zoemend geluid maakt en rondvliegt. Maar dat imago is onterecht, want drones worden inmiddels al voor allerlei kwesties ingezet, legt François Coppens van het Moller Lyceum uit. Hij is betrokken geweest bij het opzetten van de keuzevakken Drone 1 en Drone 2, die recent zijn goedgekeurd.

Download het artikel

We willen bedrijven in de regio ook echt aansporen om een vmbo’er met een vliegbrevet aan te nemen voor klussen. Ze kunnen een dak inspecteren, of hoogwerkers. Dat is veel veiliger voor het personeel. Die leerling is dan van toegevoegde waarde voor een bedrijf én heeft al een brevet op zak.

François Coppens, Moller Lyceum

Download keuzevakken

Meer inspirerende verhalen

Keuzevakken
16 september - 2019

Keuzevakken: een zee aan mogelijkheden

Met beroepsgerichte keuzevakken kun je een programma op maat samenstellen dat aansluit op je interesse, behoefte en het vervolgonderwijs in de regio. Het is de bedoeling dat je je met keuzevakken kunt verbreden of verder kunt verdiepen.

Meer lezen
Keuzevakken
16 september - 2019

Keuzevakken: een programma op maat

Een column van Rob Abbenhuis en Jacqueline Kerkhoffs over examenprogramma’s.

Meer lezen
Keuzevakken
13 september - 2019

Keuzevakken voor een sterke keten

Regionale scholengemeenschap Wolfsbos benut de keuzevakken om een doorlopende lijn naar het mbo te maken.

Meer lezen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.