Inspiratie

Inspirerende voorbeelden voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

05 - 04 - 2018

Nieuw VMBO en Ravelijn

Vanaf 2010 ontwikkelde Ravelijn een onderwijsvisie, waarbij ze meer onderwijs op maat wilden leveren en meer beroepen op de zelfstandigheid van leerlingen. De heldere formule luidde als volgt: leer van je docent, van elkaar en van jezelf. Elementen die goed aansluiten bij Nieuw VMBO. Bij de invoering van Nieuw VMBO koos de school voor veel keuze, er kwamen maar liefst 35 beroepsgerichte keuzevakken. Onderwijsassistenten en instructeurs hebben een groot aandeel in het onderwijsleerproces. Daarnaast betekent het nieuwe onderwijsconcept een veel grotere verantwoordelijkheid voor het eigen leerproces van leerlingen.

Dit artikel is één van de zes artikelen in de publicatie ‘Goed Gekozen!’ waarin ervaringen van scholen met de invoering van Nieuw VMBO centraal staan.

Download het artikel

Het systeem motiveert om zelf antwoorden te vinden. En dan onthoud je het ook veel beter.

Kelly (mavo 4)

Meer inspirerende verhalen

Vmbo
05 april - 2018

Nieuw VMBO en Daltononderwijs bij het Hogeland College

Een artikel uit de publicatie ‘Goed gekozen!’ waarin ervaringen van scholen met de invoering van nieuw vmbo centraal staan. De Daltonprincipes van het Hogeland College in Uithuizen gaan goed samen met de visie van Nieuw VMBO.

Meer lezen
Vmbo
05 april - 2018

Nieuw VMBO en Gepersonaliseerd Leren bij het Kennemercollege

Een artikel uit de publicatie ‘Goed gekozen!’ waarin ervaringen van scholen met de invoering van Nieuw VMBO centraal staan. Het Kennemercollege besloot de vmbo-leerlingen in de bovenbouw volgens de uitgangspunten van het Nieuw VMBO te laten werken, terwijl de onderbouw leerlingen leren volgens het GPL concept.

Meer lezen
Vmbo
05 april - 2018

Nieuw VMBO en Melanchton

Een artikel uit de publicatie ‘Goed gekozen!’ waarin ervaringen van scholen met de invoering van Nieuw VMBO centraal staan. Waar bij het Melanchton in Rotterdam de school voorheen van de leerlingen was, is deze nu weer van de docenten.

Meer lezen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.