Inspiratie

Inspirerende voorbeelden voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

28 - 03 - 2017

Nuborgh College Oostenlicht

LOB en veel keuzevakken

Het Nuborgh College Oostenlicht biedt de profielen Z&W, E&O, BWI, PIE, M&T en Groen. Binnen het onderwijsconcept van het Nuborgh College heeft LOB een belangrijke rol. Het hele team is vier jaar geleden geschoold door Marinka Kuijpers. In de eerste twee jaar is de mentor verantwoordelijk voor LOB, in het derde en vierde leerjaar is LOB geïntegreerd in de beroepsgerichte programma’s. In de bovenbouw/vmbo is het werken op basis van ervaringen erg belangrijk. Leerlingen worden in de gelegenheid gebracht ervaringen op te doen, daarop te reflecteren en op basis daarvan keuzes te maken. Daarom worden er ook erg veel verschillende keuzevakken bij alle profielen aangeboden worden.

Video

In de video leggen medewerkers van het Nuborgh College Oostenlicht uit hoe zij de profielen hebben georganiseerd, praten ze over lob, keuzevakken, coaching van docenten en krijgt u welgemeende adviezen.

Bekijk de video

Meer inspirerende verhalen

Keuzevakken
13 september - 2019

Keuzevakken voor een sterke keten

Regionale scholengemeenschap Wolfsbos benut de keuzevakken om een doorlopende lijn naar het mbo te maken.

Meer lezen
Keuzevakken
16 september - 2019

Keuzevakken: een programma op maat

Een column van Rob Abbenhuis en Jacqueline Kerkhoffs over examenprogramma’s.

Meer lezen
Keuzevakken
16 september - 2019

Keuzevakken: een zee aan mogelijkheden

Met beroepsgerichte keuzevakken kun je een programma op maat samenstellen dat aansluit op je interesse, behoefte en het vervolgonderwijs in de regio. Het is de bedoeling dat je je met keuzevakken kunt verbreden of verder kunt verdiepen.

Meer lezen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.