Inspiratie

Inspirerende voorbeelden voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

28 - 03 - 2017

SAMEN Ondernemen

Werkt u als bedrijf al samen met het vmbo? Biedt u stageplekken aan? Of kunnen leerlingen de praktijk in uw bedrijf op een andere manier ervaren? Twijfelt u misschien nog? Dan bevelen we u  van harte de krant – SAMEN Ondernemen – aan. Onderwijs en bedrijfsleven hebben elkaar nodig, dat is zonneklaar. Bij het lezen van deze krant wordt duidelijk dat er ongelofelijk veel synergie in deze samenwerking zit.

Download het artikel

 

Techniek gaat pas leven als je het praktisch maakt. Laat leerlingen een boot of een helikopter bouwen.

Ben van Berge Henegouwen

Meer inspirerende verhalen

Vmbo
22 januari - 2019

Ruim baan voor de praktijk

Een artikel uit de krant “VMBO werkt!”. Het Roemer Visscher College in Den Haag haalt de praktijk binnen de school door met leerwerkbedrijven samen te werken.

Meer lezen
Vmbo
19 juni - 2017

Onderwijsproject VMBO UP!

Lees in dit artikel alles over het onderwijsproject VMBO UP!; een manier om écht te gaan ondernemen met leerlingen. Het resultaat: een pop-up shop in het centrum van Veendam.

Meer lezen
Profielen
28 maart - 2017

Actief College verpakt vak Marketing in stage

Buitenschools leren is voor het Actief College in Oud-Beijerland heel belangrijk. Leerlingen van klas 4 gaan iedere vrijdag de hele dag op stage. Helma Schipper, docente Economie en sectievoorzitter van het profiel Economie & Ondernemen (E&O): “In een winkel of bedrijf ervaren de leerlingen pas echt wat wij als docenten in de lessen met de theorie bedoelen.”

Meer lezen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.