Inspiratie

Inspirerende voorbeelden voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

22 - 05 - 2024

Sterk vmbo in ontwikkeling

In Apeldoorn openden in de zomer van 2022 twee nieuwe scholen hun deuren: UGO (spreek uit: You Go) en UDO (You Do). Samen bieden ze een palet aan leerroutes en keuzes voor leerlingen. UGO-directeur Tijmen Zoet vertelt wat daarbij komt kijken.

De twee nieuwe scholen zijn ontstaan door het samengaan van drie vmbo-scholen: het openbare Edison College, het christelijke Sprengeloo en het katholieke Veluws College Cortenbosch. Het doel is niet twee nieuwe ‘losse’ scholen, maar juist door verbinding van de twee scholen sterk vmbo-onderwijs in Apeldoorn te realiseren. Met een nieuw onderwijsmodel, waarbij alle leerlingen hun eigen leerroute kunnen volgen, die past bij hun niveau, tempo en belangstelling, en die leidt tot een gedifferentieerd diploma. De twee nieuwe scholen UDO (confessioneel) en UGO (openbaar) zitten nu nog op de oude en tijdelijke locatie; vanaf zomer 2024 krijgen de leerlingen les op de nieuwe locaties, die ingericht worden op basis van de visie en ambities.

Download het artikel

“We willen graag dat leerlingen die bij ons op maat zijn voorbereid, soepel door kunnen met hun vervolgstudie.”

Tijmen Zoet, UGO-directeur

Dit artikel is verschenen in de Krant Vmbo in verandering. Hierin staan meerdere artikelen over de doorontwikkeling van het vmbo.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.