Inspiratie

Inspirerende voorbeelden voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

01 - 02 - 2024

Terug voor de klas

Jarenlang stond hij als schoolleider aan het roer van de organisatie, maar nu staat docent geschiedenis Peter Paul Truijen weer zelf voor de klas: “Elke dag is een feestje!”

Dat hij wilde werken met jongeren stond voor de jonge Peter Paul Truijen al als een paal boven water. Als lid en later staflid van jeugd- en jongerenorganisatie Jong Nederland draaide hij op z’n 18e al een eigen groep: “Hélemaal geweldig”. Getriggerd en geboeid door de mooie verhalen van zijn opa en van zijn geschiedenisleraren op het havo ontwikkelde hij een voorliefde voor geschiedenis. De decaan maakte de optelsom en een bezoek aan de open dag van de lerarenopleiding deed de rest: “Ik was meteen verkocht.”

Download het artikel

“Ik heb nog geen seconde spijt gehad! Het lesgeven voelt als thuiskomen. Sommigen beschouwen dit als een stap terug, maar ik heb gekozen voor wat mij de meeste energie geeft.”

Peter Paul Truijen, docent geschiedenis

Dit artikel is verschenen in de Krant Vmbo in verandering. Hierin staan meerdere artikelen over de doorontwikkeling van het vmbo.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.