Inspiratie

Inspirerende voorbeelden voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

25 - 04 - 2024

TL’ers zijn óók doeners

Op het Ichthus College in Veenendaal volgen alle TL-leerlingen in klas 3 en 4 een praktijkgericht programma, dat aansluit bij hun profiel. De school heeft inmiddels vijf jaar ervaring met praktijklessen voor TL-leerlingen. Wat zijn de ervaringen, en wat zijn tips voor andere scholen?

Maandagmiddag is praktijkmiddag, op de TL-afdeling van het Ichthus College. Bij Economie en Ondernemen maken de leerlingen een plan voor een eigen webshop, in het technieklokaal bouwen ze een maquette voor een erepodium bij de Olympische Spelen, en bij Zorg en Welzijn mixt een groepje leerlingen mocktails met cranberrysap, terwijl de rest van de klas bezig is met een LOB-opdracht (‘Welk beroep zou je kiezen als álles kon?’).

Download het artikel

“Als je ervan overtuigd bent dat het praktijkvak voor leerlingen waardevol is, dan gun je het niet alleen de leerlingen die ervoor kiezen. Dan gun je het álle leerlingen.”

Simon van Groningen, vmbo-directeur

Dit artikel is verschenen in de Krant Vmbo in verandering. Hierin staan meerdere artikelen over de doorontwikkeling van het vmbo.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.