Inspiratie

Inspirerende voorbeelden voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

12 - 11 - 2020

Online open dagen bij X11 media en vormgeving in Utrecht

X11 in Utrecht biedt exclusief het profiel Media, Vormgeving en ICT aan. Voor de open dagen kiest de school dit jaar voor een volledig online variant. Dat ging met hindernissen, maar dat hoort erbij, aldus projectleider Jeppe den Uijl: ‘Als iets niet lukt, zie je daarna weer allerlei nieuwe mogelijkheden.’

X11 is een school voor vmbo/havo met ongeveer 950 leerlingen, waarvan 775 op het vmbo. De open dagen trekken normaalgesproken meer dan duizend bezoekers en vindt dit jaar online plaats. Aanvankelijk was het idee om een digitale schoolomgeving te maken met het online programma spatial.chat. Bezoekers zouden zich daarbij (even kort samengevat) als bolletje door de digitale school bewegen en konden onderweg met leraren en leerlingen praten en dingen beleven.

Download het artikel

 

Meer inspirerende verhalen

Vmbo
18 juni - 2021

‘What’s here to stay’ op ROC Mondriaan

Waren er het afgelopen jaar ook veranderingen die zo goed bevielen dat we ze willen houden? Die waren er zéker, en het ging veel verder dan het online vergaderen. ROC Mondriaan maakte de balans op onder het motto ‘What’s here to stay’.

Meer lezen
Corona
11 december - 2020

Ga met leerlingen in gesprek over mogelijkheden ondanks corona

Het coronavirus zorgt voor vele veranderingen in de levens van jongeren. Docenten en werkgevers merken dat leerlingen zich anders gedragen. Wat kan een school hieraan doen?

Meer lezen
Corona
16 november - 2020

Festival Buitengoed X11

Tijdens de laatste dagen van de zomervakantie organiseerde het team van X11 een festival in Buitengoed de Boomgaard, in Bunnik.

Meer lezen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.