Vmbo

Jubileum
20 februari - 2024

Medeoprichter Jan Gubbels blikt terug op 20 jaar SPV

In een reeks artikelen interviewen we personen met een rol van betekenis in de historie van SPV. Als eerste in de rij komt Jan Gubbels aan het woord.

Meer lezen
Vmbo
01 februari - 2024

Vmbo in verandering: doorontwikkeling van het vmbo

De krant ‘vmbo in verandering’ gaat in op de vraag: Hoe organiseren we ons beroepsonderwijs zo dat het past bij onze leerlingen, de scholen, de regio én het vervolgonderwijs?

Meer lezen
Vmbo
29 januari - 2024

Leerlingaantallen weer bekend

Voor de 20e keer heeft DUO de Onderwijscijfers gepubliceerd en heeft Ruud van Leeuwen daar voor het vmbo weer een overzicht van gemaakt.

Meer lezen
Jubileum
27 januari - 2024

20 jaar SPV

In 2024 bestaat de Stichting Platforms vmbo (SPV) 20 jaar. Als organisatie voor en door het vmbo, behartigt SPV de belangen van het vmbo bij de politiek en OCW en zet zij geluiden vanuit de onderwijspraktijk door naar beleidsmakers.

Meer lezen
Go VMBO
26 januari - 2024

Durf jij het aan? Ontdek het vmbo

Op de website govmbo.nl vindt u informatie over het voortgezet onderwijs in het algemeen en het vmbo in het bijzonder. Welk niveau of leerweg en welke vmbo-school passen het beste?

Meer lezen
Vmbo
22 januari - 2024

Beroepsbeeld leraren

De gezamenlijke lerarenorganisaties (AOb, CNV Onderwijs, FvOv, BVMBO en PVVVO) werken aan een beroepsbeeld van dé leraar.

Meer lezen
Vmbo
22 januari - 2024

Save the date: managementdag SPV 2024

Dit jaar vindt de managementdag SPV plaats op 3 juni 2024 in Leerhotel het Klooster in Amersfoort. Ook nu ontvangen we u graag vanaf 14.30 uur en sluiten we af met een informele maaltijd rond 19.00 uur. Noteer de dag al vast in uw agenda.

Meer lezen
12 januari - 2024

Inschrijven VMBO Examenfestival op 12 en 13 maart 2024

Op 12 en 13 maart 2024 organiseert SPV in samenwerking met CvTE en Cito het VMBO Examenfestival.

Meer lezen
Vmbo
14 december - 2023

Pisa laat daling basisvaardigheden van leerlingen zien

De resultaten van het Pisa-onderzoek waren de afgelopen tijd groot nieuws: leerlingen scoren minder op beheersing van lezen, wiskunde en natuurwetenschappen. Een daling van de beheersing van basisvaardigheden is in heel Europa zichtbaar, mogelijk als gevolg van de coronapandemie. Dit is geen goed bericht en vraagt om actie.

Meer lezen
Vmbo
14 december - 2023

Nieuwe indicator ‘Baankans’ op KiesMBO

In het vmbo wordt binnenkort de nieuwe leerweg ingevoerd. De gemengde leerweg en de theoretische leerweg houden op te bestaan en gaan samen op in de nieuwe leerweg.

Meer lezen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

VMBO ONDERWIJS OP MAAT