Vmbo

Duurzaamheid
05 september - 2022

Klaar voor morgen: Hoe geef je binnen het vmbo vorm aan het grote thema duurzaamheid?

De krant ‘Klaar voor morgen’ gaat in op de vraag: Hoe geef je binnen het vmbo vorm aan het grote thema duurzaamheid?

Meer lezen
Vmbo
08 juli - 2022

Kamerbrief Sectorplannen COVID-19 onderwijs en kinderopvang

De ministers Dijkgraaf (OCW), Wiersma (Primair en Voortgezet Onderwijs) en Van Gennip (SZW) hebben de Tweede Kamer op 4 juli 2022 de sectorplannen COVID-19 voor het onderwijs en de kinderopvang gestuurd.

Meer lezen
Vmbo
23 juni - 2022

Nieuwe voorzitter SPV

Vanaf 1 oktober 2022 wordt Arjen Daelmans voorzitter van de Stichting Platforms vmbo. Op die datum doet Jan van Nierop een stapje terug. Arjen is nu nog voorzitter van het platform Zorg & welzijn én opleidingsdirecteur van het Stedelijk college Eindhoven.

Meer lezen
14 juni - 2022

Geslaagde managementdag 2022

Henk Hagoort en Jan van Nierop hielden een warm pleidooi voor een structurele plaats en meer waardering van praktijkvakken in het brede voortgezet onderwijs.

Meer lezen
14 juni - 2022

Zone.college Borculo wint de Do A Good Thing Award

Op 13 juni 2022 is de Do A Good Thing Award uitgereikt aan het Zone.college in Borculo met hun recyclestraat.

Meer lezen
Vmbo
04 maart - 2022

SPV adviseert de minister over de toekomst van de beroepsgerichte programma’s vmbo

Als het aan ‘het veld’ ligt werken we in het vmbo toe naar flexibel beroepsonderwijs, dat herkenbaar is voor de buitenwereld en past bij de vraag van leerlingen, scholen, vervolgonderwijs en het bedrijfsleven in de regio.

Meer lezen
Vmbo
25 februari - 2022

Advies beroepsgerichte programma’s vmbo

Op verzoek van OCW heeft de Stichting Platforms vmbo zich de afgelopen tijd gebogen over de vraag hoe de beroepsgerichte programma’s in het vmbo er in de toekomst uit moeten zien.

Meer lezen
Sterk beroepsonderwijs
10 februari - 2022

Volle kracht vooruit: hoe wordt NPO-geld besteed?

De krant ‘Volle kracht vooruit!’ gaat in op de vraag hoe vmbo-scholen NPO-gelden inzetten, wat gevolgen zijn van corona en hoe scholen hiermee omgaan.

Meer lezen
Vmbo
18 januari - 2022

Cijfers tonen lichte groei in het vmbo

De onderwijscijfers van 2021-2022 zijn verschenen. Tot onze grote verrassing laten deze cijfers een lichte groei zien in het aantal leerlingen dat instroomt in de derde klas van een van de beroepsgerichte leerwegen in het vmbo.

Meer lezen
Vmbo
03 december - 2021

Framing

Uit onderzoek blijkt dat het belangrijk is met welke woorden en vanuit welke invalshoeken geprobeerd wordt jongeren te interesseren voor een opleiding. Formuleer positief, wees concreet, luister goed naar de ander en pas op voor valkuilen zijn kort samengevat framing-vuistregels van taalstrateeg Jolijn Mes.

Meer lezen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

VMBO ONDERWIJS OP MAAT