Vmbo

Vmbo
24 juni - 2024

Het vmbo bestaat 25 jaar!

In 1999 werd het vmbo ingevoerd. Dit is komend schooljaar 25 jaar geleden en dat gaan we vieren!

Meer lezen
Jubileum
24 juni - 2024

Voormalig voorzitter SPV Jan van Nierop

In een reeks artikelen interviewen we personen met een rol van betekenis in de historie van SPV. Als zesde in de rij komt voormalig voorzitter SPV Jan van Nierop.

Meer lezen
Leerwerktrajecten
24 juni - 2024

Bijeenkomst rond leerwerktrajecten

75 mensen hebben de ‘lwt-peiling’ ingevuld. 73 van hen gaven aan graag deel te willen nemen aan een bijeenkomst rond leerwerk-trajecten. Die bijeenkomst vindt plaats op 16 september aanstaande.

Meer lezen
Kamerbrief
24 juni - 2024

Kamerbrief over de waardering van praktijkgericht onderwijs en de toekomst van het vmbo

Minister Paul (Primair en Voortgezet Onderwijs) informeert de Tweede Kamer over de stappen om de rol van praktijkgericht onderwijs te versterken en de waardering voor praktijkgericht onderwijs te verbeteren.

Meer lezen
Doorstroom
15 juni - 2024

Flitsonderzoek: Gevolgen van de doorstroomtoets voor vmbo-scholen

SPV wil graag uw ervaringen met de doorstroomtoets en de zij-instroom van leerlingen in beeld brengen, zodat op basis van cijfers een gesprek gevoerd kan worden over de voor- en nadelen van de manier waarop omgegaan wordt met het schooladvies aan leerlingen. Ervaringen met de doorstroomtoets? Vul de vragenlijst voor 28 juni in.

Meer lezen
Vmbo
13 juni - 2024

Lotje naar de havo, no way!

Als het gaat om het imago van het (v)mbo in Nederland, is er nog veel winst te behalen. Stichting Guruz zet zich samen met diverse partners, waaronder Stichting Platforms vmbo, in voor het project Pulse met als voornaamste doel het verkleinen van het kennisgat tussen mbo-onderwijs en arbeidsmarkt.

Meer lezen
Vmbo
10 juni - 2024

VMBO in beweging

SPV viert dit jaar haar 20-jarig jubileum en het vmbo bestaat 25 jaar. Dat gaf een extra feestlijk tintje aan de SPV Managementdag op 4 juni in leerhotel Het Klooster in Amersfoort. De dag, met onder meer twee rondes workshops over actuele ontwikkelingen, stond in het teken van het thema ‘Vmbo in beweging’.

Meer lezen
Bijscholing vmbo
23 mei - 2024

Bijscholing vmbo gaat door!

Ook in het nieuwe schooljaar gaat Bijscholing vmbo door. Er staan weer nieuwe trainingen en data waarop die georganiseerd worden op de website.

Meer lezen
Leerwerktrajecten
23 mei - 2024

Behoeftepeiling bijeenkomst leerwerktrajecten

In het schooljaar 2023-2024 volgen ongeveer 1480 leerlingen een leerwerktraject. Vaak is dit op een school een klein groepje leerlingen.

Meer lezen
Doorstroomtoets
23 mei - 2024

Discussie over de doorstroomtoets 2024

In veel media is aandacht geweest voor de resultaten van de doorstroomtoets 2024 en de gevolgen die deze resultaten voor leerlingen én vmbo-scholen kan hebben.

Meer lezen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

VMBO ONDERWIJS OP MAAT