Vmbo

Vmbo
27 september - 2021

Nieuwe beroepsgerichte keuzevakken

Afgelopen schooljaar zijn er nieuwe beroepsgerichte keuzevakken vastgesteld.

Meer lezen
Vmbo
27 september - 2021

KB-leerlingen die examen doen op BB-niveau mogen profielvakcijfer meenemen

KB-leerlingen die in leerjaar 3 het profielvak afsluiten mogen dat cijfer laten staan, ook als ze uiteindelijk examen doen op BB-niveau.

Meer lezen
Vmbo
27 september - 2021

Webinars

Uit verschillende onderzoekjes die SPV heeft gehouden bleek dat u het liefst geïnformeerd wilt worden via webinars, daarom is besloten daarmee door te gaan.

Meer lezen
Vmbo
22 september - 2021

Oproep docenten aardrijkskunde en geschiedenis bovenbouw vmbo

SLO-medewerkers willen graag met u praten over de ervaringen met het lesprogramma aardrijkskunde en geschiedenis en de interesse van leerlingen voor deze vakken.

Meer lezen
Sterk beroepsonderwijs
26 augustus - 2021

Bestel de krant: Sterk Beroepsonderwijs: het vervolg

Net na de zomervakantie is de krant “Sterk beroepsonderwijs: het vervolg” verschenen. In deze krant komen scholen aan het woord die werken aan doorlopende leerroutes vmbo-mbo.

Meer lezen
NPO
29 maart - 2021

Reactie SPV op Nationaal Onderwijs Programma

SPV roept OCW op de professionals die in het onderwijs werken serieus te nemen en hen niet eerst te verplichten een scan af te nemen en een plan te maken voor er geld voor het weg werken van vertragingen beschikbaar komt.

Meer lezen
Corona
29 maart - 2021

Krant 2021 ‘Coronaproof’

Twee keer per jaar geeft SPV een krant uit waarin we aandacht besteden aan een thema dat speelt in het vmbo. Dit jaar konden we natuurlijk niet om corona heen en dus hebben we besloten een krant te maken met als titel ‘Coronaproof’.

Meer lezen
Vmbo
13 maart - 2021

VMBO in de media

De afgelopen periode is er in de media aandacht geweest voor het vmbo. Op 7 maart zond RTL Z een programma uit over het vmbo. De makers van Klassen gaan meetups organiseren en met mensen in gesprek over gelijke kansen voor alle kinderen. 

Meer lezen
Vmbo
08 maart - 2021

RTL Z over vmbo

Op 7 maart zond RTL Z een programma uit over het vmbo. Hebt u het gemist? U kunt het nog terugkijken.

Meer lezen
Vmbo
08 maart - 2021

Vernieuwing vmbo: Rapportage monitor en casestudies

De vernieuwing van het vmbo wordt van 2016 tot en met 2022 gemonitord en geëvalueerd. Het rapport doet verslag van de stand van zaken in 2020.

Meer lezen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

VMBO ONDERWIJS OP MAAT