Vmbo

Vmbo
06 juli - 2020

Meld u aan als pilotschool nieuwe leerweg

Tussen 1 juni en 15 september kunt u zich aanmelden als pilotschool nieuwe leerweg. Er worden 100 nieuwe pilotscholen gezocht die een praktijkgericht programma in de eigen school gaan uitproberen en meedenken over de inrichting van de nieuwe leerweg.

Meer lezen
Vmbo
06 juli - 2020

Nieuwe website

Het is u vast al opgevallen dat SPV een nieuwe website heeft. In de nieuwe website is de website www.nieuwvmbo.nl opgegaan.

Meer lezen
Vmbo
21 mei - 2020

Een 3 voor een keuzevak = gezakt!

Elk keuzevak moet met ten minste een 4 worden afgerond. Er mag geen 3 op de eindlijst van een leerling staan.

Meer lezen
Schoolexaminering
29 april - 2020

Slaag-zakregeling nieuw vmbo

Er komen nogal wat vragen binnen over de wijze waarop de cijfers voor het beroepsgerichte programma tot stand komen in het nieuwe vmbo. In plaats van één cijfer dat twee keer meetelt krijgen leerlingen in de basis- en kaderberoepsgerichte leerwegen voor de nieuwe profielen twee cijfers die elk één keer mee tellen.

Meer lezen
Schoolexamenbank
23 maart - 2020

Schoolexamenbank gaat verder in Woots

Het voortbestaan van de Schoolexamenbank vmbo is een feit! Met ingang van schooljaar 2020/2021 zijn alle examens en toetsitems te benaderen via het digitale toetsplatform Woots.

Meer lezen
Vmbo
17 maart - 2020

Geslaagde 4e editie VMBO Examenfestival

Ruim 1000 mensen hebben 9 en 10 maart het VMBO Examenfestival bezocht. In dit artikel zijn al de verschillende presentaties te downloaden.

Meer lezen
Vmbo
05 maart - 2020

Wat moet en wat mag in het VSO?

Onder de titel ‘Wat moet en wat mag in het VSO’ is een boekje verschenen dat als aanvulling gezien moet worden op ‘Wat moet en wat mag in het nieuwe vmbo’.

Meer lezen
Vmbo
05 februari - 2020

Veranderen van leerweg

De afgelopen maanden zijn er weer veel vragen gesteld met betrekking tot het veranderen van leerweg en stapelen in het vmbo.

Meer lezen
Vmbo
04 februari - 2020

Leerwerktrajecten

Sinds de invoering van de profielen in het vmbo komen er vragen binnen over leerwerktrajecten. Daarom even de feiten op een rijtje.

Meer lezen
Profielen
28 november - 2019

Presentaties beschikbaar over gebruik van Facet in de cspe’s BWI, Groen en PIE

Om de scholen te informeren over deze ontwikkeling en over de specifieke aandachtspunten bij de afnames in Facet, wordt op maandag 25 november 2019.

Meer lezen
  • 1
  • 2

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze nieuwsbrief in uw mailbox.

Aanmelden
VMBO ONDERWIJS OP MAAT