Nieuws

Actualiteiten voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

18 - 02 - 2024

SLO zoekt vmbo-docenten biologie, nask1 en nask2 voor actualisatie examenprogramma

De examenprogramma’s van biologie, nask 1 en nask 2 worden op dit moment geactualiseerd. De laatste keer dat deze programma’s een grote upgrade hebben gehad is meer dan 20 jaar geleden.
Voor deze actualisatie heeft SLO input nodig van vmbo-docenten biologie, nask1 en nask2. Want wat moet er volgens u in deze examenprogramma’s komen te staan? En wat moet er juist uit? Wat moeten de vmbo-leerlingen kennen en kunnen voor hun verdere leven en hun beroep? Van welke onderwerpen raken uw leerlingen gemotiveerd en waar zien ze de meerwaarde echt niet van in? Welke vraagstukken zijn belangrijk voor uw leerlingen?

Denkt u mee?

SLO organiseert een bijeenkomst waar ze in gesprek gaan met vmbo-docenten biologie, nask1 en nask2. De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 7 maart 2024 bij Summa Laboratorium in Eindhoven (op loopafstand van het station), van 16:00 tot 20:00 uur. Er wordt gezorgd voor een warme maaltijd.

Kunt u niet op 7 maart, maar wilt u wel meedenken? Ook dan maakt SLO graag van uw expertise gebruik om een écht passend examenprogramma te ontwerpen. Ze zorgen dan dat u op de hoogte wordt gebracht van de uitkomsten van de bijeenkomst op 7 maart en zullen u uitnodigen voor een eventuele volgende bijeenkomst of andere vormen van docenten-raadpleging.

Aanmelden en meer informatie

Wilt u meedenken op 7 maart of daarna? Vul dan vóór 4 maart 2024 dit aanmeldformulier in.
Hebt u nog vragen over de bijeenkomst, neem dan contact op met Berenice Michels (b.michels@slo.nl) of met Lammie Stoffers (l.stoffers@slo.nl).
Hartelijk dank namens de vakvernieuwingscommissie natuurwetenschappelijke vakken en de NVON.
Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.