Over ons

U vindt op deze pagina informatie over de Stichting Platforms vmbo.

Stichting Platforms vmbo

In de Stichting Platforms vmbo (SPV) werken docentenplatforms samen aan het vmbo. SPV richt zich op de beroepsgerichte profielen én de avo-vakken. Onder het motto ‘samen waar het kan, apart waar dat wenselijk is’ bundelen platforms hun krachten en vormen zij één vmbo-gezicht en één gesprekspartner voor het vmbo-veld. SPV werkt met alle belangrijke spelers in het onderwijsveld, zoals de ministeries van OCW en EZ, de VO-raad, de MBO Raad, Connect Groen, S-BB, branche-organisaties en vertegenwoordigers namens het bedrijfsleven. Dit alles met als doel de leerlingen in het vmbo een optimale voorbereiding te bieden op opleiding en beroep.

Platforms werken samen

In SPV werken docentenplatforms samen, elk voor één profiel in het nieuwe vmbo. Deze platforms vormen de (inhoudelijke) schakel tussen onderwijs en beroepsopleiding en beroep. Voor docenten organiseren de platforms activiteiten met als doel ontwikkelingen in de beroepspraktijk te vertalen naar onderwijs, zodat opleiding en beroep goed op elkaar aansluiten.

20 jaar SPV

In 2024 bestaat de Stichting Platforms vmbo (SPV) 20 jaar. Als organisatie voor en door het vmbo, behartigt SPV de belangen van het vmbo bij de politiek en OCW en zet zij geluiden vanuit de onderwijspraktijk door naar beleidsmakers. SPV was een van de kartrekkers van nieuw vmbo (waarover nog steeds vragen gesteld kunnen worden) en is nu projectleider van Bijscholing vmbo, Sterk Techniekonderwijs, Sterk beroepsonderwijs en Go VMBO. Op onderstaande infographic ziet u wat SPV doet en in welke overleggen zij actief is. 20 jaar SPV vieren we met een artikelreeks van interviews met mensen die een belangrijke rol hebben gespeeld in het vmbo en in SPV én tijdens de Managementdag 2024.

Download infographic organisatie SPV



Dagelijks bestuur SPV

Arjen Daelmans
voorzitter
a.daelmans@platformsvmbo.nl

Maurits de Bruin
lid DB, voorzitter platform E&O

Raymond Nijenhuis
lid DB, voorzitter platform Z&W

Barbera Wiersma
lid DB, directeur platform D&P

Edith Diepeveen
lid DB, coördinator Platform vmbo groen

Leden van het bestuur

Leen Prins
voorzitter Platform BWI

Arjen Mintjes
voorzitter Platform Maritiem & Techniek

Adriaan de Graaff
voorzitter Platform PIE

Marco van Wijngaarden
bestuurslid Platform HBR

Barbara Baelemans
voorzitter Platform M&T

Moniek Rieter
voorzitter Platform MVI

Medewerkers SPV

Jacqueline Kerkhoffs, directeur
j.kerkhoffs@platformsvmbo.nl

Wilma Bredewold, projectleider
w.bredewold@platformsvmbo.nl

Els Pessers, webmaster
e.pessers@platformsvmbo.nl

In de Stichting Platforms vmbo (SPV) werken docentenplatforms samen aan het vmbo. SPV richt zich op de beroepsgerichte profielen én de avo-vakken. Onder het motto ‘Samen waar het kan, apart waar dat wenselijk is’.

Jacqueline Kerkhoffs

Stel uw vraag

Bezoekadres
Stichting Platforms vmbo
Aïdadreef 4
3561 GE Utrecht
Routebeschrijving

Postadres
Stichting Platforms vmbo
Postbus 59
7630 AB Ootmarsum

Contactgegevens platforms

Wil u meer weten over een specifiek platform? Bekijk dan de contactgegevens van de platforms of kijk op de website van het platform.

Meer informatie

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.