Inspiratie

Inspirerende voorbeelden voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

28 - 03 - 2017

Actief College verpakt vak Marketing in stage

Buitenschools leren is voor het Actief College in Oud-Beijerland heel belangrijk. Leerlingen van klas 4 gaan iedere vrijdag de hele dag op stage. Helma Schipper, docente Economie en sectievoorzitter van het profiel Economie & Ondernemen (E&O): “In een winkel of bedrijf ervaren de leerlingen pas echt wat wij als docenten in de lessen met de theorie bedoelen.”

Download het artikel

 

In een winkel of bedrijf ervaren de leerlingen pas echt wat wij als docenten in de lessen met de theorie bedoelen.

Helma Schipper

Meer inspirerende verhalen

Vmbo
22 januari - 2019

Ruim baan voor de praktijk

Een artikel uit de krant “VMBO werkt!”. Het Roemer Visscher College in Den Haag haalt de praktijk binnen de school door met leerwerkbedrijven samen te werken.

Meer lezen
Vmbo
28 maart - 2017

SAMEN Ondernemen

In deze krant wordt duidelijk dat onderwijs en bedrijfsleven elkaar nodig hebben, en dat er ongelofelijk veel synergie in de samenwerking tussen deze partijen zit.

Meer lezen
Vmbo
19 juni - 2017

Onderwijsproject VMBO UP!

Lees in dit artikel alles over het onderwijsproject VMBO UP!; een manier om écht te gaan ondernemen met leerlingen. Het resultaat: een pop-up shop in het centrum van Veendam.

Meer lezen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.