Inspiratie

Inspirerende voorbeelden voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

16 - 12 - 2019

Het keuzevak haarverzorging

Op het Dalton Vakcollege in Dordrecht is dit jaar een pilot gestart met het keuzevak haarverzorging. Dit onderdeel wordt nu getoetst op het ROC naast de school. Docente Dominique Eijsten vertelt hoe die samenwerking tot stand kwam.

Op het leerpark in Dordrecht zit naast het Dalton Vakcollege ook het ROC Da Vinci College. Toen docente Dominique Eijsten met het idee kwam om eens te informeren naar de mogelijkheden voor een samenwerking, besloot ze daarom gewoon bij de buren naar binnen te lopen. “Ik heb gevraagd naar de contactpersoon van de kappersopleiding en kreeg toen de gegevens.”

Download het artikel

Ze moesten trainen op het dragen van handschoenen tijdens het wassen, stilstaan bij ergonomie, klantenontvangst, omgaan met klanten in een kapsalon, professionele houding, beroepskennis en vaardigheden. Dat vonden ze wel spannend en ze stelden dan ook veel vragen.”

Dominique Eijsten

Meer inspirerende verhalen

Vmbo
28 maart - 2017

2College Durendael te Oisterwijk over pilot Zorg & Welzijn en digitale portfolio

2College Durendael heeft gekozen voor het nieuwe profiel Zorg & Welzijn. Elly Vriens, docent aan 2College Durendael en tevens pilotleider, vertelt in dit artikel over haar ervaringen met deze pilot.

Meer lezen
Bijscholingvmbo
14 juni - 2017

Masterclass slimme technologie voor wonen en zorg

Op de website www.bijscholingvmbo.nl staat een groeiend aanbod van scholing, bedoeld voor vmbo-docenten die vanaf 1 augustus 2016 de nieuwe beroepsgerichte programma’s gaan verzorgen. Binnen dit aanbod wordt de masterclass slimme technologie voor wonen en zorg aangeboden.

Meer lezen
Sterk beroepsonderwijs
26 juni - 2020

Verslag kick-off bijeenkomst Leerlab Zorg & Welzijn

‘Concreet werk maken van de beleidslijnen van sterk beroepsonderwijs.’ Dat is de insteek van het leerlab Zorg & Welzijn.

Meer lezen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.