Inspiratie

Inspirerende voorbeelden voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

13 - 06 - 2017

LOB: rode draad in het onderwijs

Sinds 1 augustus 2016 is LOB (Loopbaanoriëntatie en Begeleiding) een verplicht onderdeel geworden van het onderwijsprogramma. Gedurende het LOB-proces leren leerlingen zichzelf kennen en ontwikkelen ze loopbaancompetenties die ze niet alleen bij het kiezen van een vervolgopleiding, maar ook in hun verdere loopbaan nodig hebben.

Download het artikel

Meer inspirerende verhalen

LOB
27 maart - 2017

Aan de slag met LOB

Waarom is loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB) belangrijk? En hoe geef je dat vorm op school? Het Ichthus college in Veenendaal en het Ubbo Emmius in Stadskanaal vertellen in deze film hoe zij LOB een plek hebben gegeven op hun school.

Meer lezen
LOB
31 augustus - 2017

Animatie: LOB in het vmbo

De animatie over LOB, loopbaanoriëntatie en begeleiding, legt uit aan vmbo-leerlingen en hun ouders wat LOB betekent en waarom LOB belangrijk is.

Meer lezen
LOB
28 maart - 2017

Baanbrekend LOB-project in Rotterdam Zuid moet leerlingen aan kansrijke toekomst helpen

Een baanbrekend LOB-project in Rotterdam Zuid moet leerlingen in dit stadsdeel helpen aan een kansrijke toekomst. In dit artikel licht Frank Schutte, projectleider van NPRZ, het LOB-project toe.

Meer lezen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

VMBO ONDERWIJS OP MAAT