Inspiratie

Inspirerende voorbeelden voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

28 - 03 - 2017

Locatiedirecteur Marion Winkelhuis van SG Newton over de Talentfactory en LOB

Talenten van leerlingen en de ontwikkeling van leerlingen staan centraal in het VMBO-onderwijs aan SG Newton uit Hoorn. Het onderwijs wordt er breed aangeboden opdat de leerlingen zoveel mogelijk werkvelden en branches leren kennen. “We willen de keuze voor een beroepsopleiding aan het MBO zo lang mogelijk uitstellen, zodat leerlingen vanuit een breed en gekend kader bewust kiezen voor een vervolgopleiding.”

Download het artikel

 

We willen de keuze voor een beroepsopleiding aan het MBO zo lang mogelijk uitstellen, zodat leerlingen vanuit een breed en gekend kader bewust kiezen voor een vervolgopleiding.

Marion Winkelhuis

Meer inspirerende verhalen

LOB
13 juni - 2017

LOB: rode draad in het onderwijs

Lees in dit artikel hoe gedurende het LOB-proces leerlingen zichzelf leren kennen en ontwikkelen.

Meer lezen
LOB
27 maart - 2017

Aan de slag met LOB

Waarom is loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB) belangrijk? En hoe geef je dat vorm op school? Het Ichthus college in Veenendaal en het Ubbo Emmius in Stadskanaal vertellen in deze film hoe zij LOB een plek hebben gegeven op hun school.

Meer lezen
LOB
31 augustus - 2017

Animatie: LOB in het vmbo

De animatie over LOB, loopbaanoriëntatie en begeleiding, legt uit aan vmbo-leerlingen en hun ouders wat LOB betekent en waarom LOB belangrijk is.

Meer lezen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.