Inspiratie

Inspirerende voorbeelden voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

26 - 09 - 2019

Vooruit leren kijken bij het Roemer Visscher College in Den Haag

‘Leren kiezen’

Deelname aan het City Deal project, bedoeld om jeugdwerkloosheid onder migrantenjongeren te voorkomen, maakte dat het Roemer Visscher College in Den Haag meerdere vliegen in één klap sloeg: een integraal LOB-programma gericht op reflectie op (praktijk)ervaringen, een goede keuze leren maken, het gesprek over de volgende stap en benodigde ondersteuning en het verhogen van ouderbetrokkenheid. Caroline Braire, decaan aan het Roemer Visscher College: ‘’LOB is echt ons eigen verhaal geworden.’’

Download het artikel

LOB is echt ons eigen verhaal geworden.

Caroline Braire

Meer inspirerende verhalen

LOB
13 juni - 2017

LOB: rode draad in het onderwijs

Lees in dit artikel hoe gedurende het LOB-proces leerlingen zichzelf leren kennen en ontwikkelen.

Meer lezen
LOB
27 maart - 2017

Aan de slag met LOB

Waarom is loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB) belangrijk? En hoe geef je dat vorm op school? Het Ichthus college in Veenendaal en het Ubbo Emmius in Stadskanaal vertellen in deze film hoe zij LOB een plek hebben gegeven op hun school.

Meer lezen
LOB
31 augustus - 2017

Animatie: LOB in het vmbo

De animatie over LOB, loopbaanoriëntatie en begeleiding, legt uit aan vmbo-leerlingen en hun ouders wat LOB betekent en waarom LOB belangrijk is.

Meer lezen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.